"Medijski navodi oko promene prestolonaslednika su suludi"

Ministar spoljnih poslova Saudijske Arabije Adel al-Džubeir izjavio je da je Saudijska Arabija ujedinjena oko svog rukovodstva.

Izvor: B92

Sreda, 21.11.2018.

23:34

Foto: EPA-EFE/Sedat Suna

On je dodao da su medijski navodi da članovi saudijske kraljevske porodice žele da promene prestolonaslednika "suludi".

"To su suludi komentari i potpuno su neprihvatljivi", rekao je al-Džubeir, prenosi Rojters.

Agencija je dobila izjave od tri izvora da pojedini članovi kraljevske porodice žele da iskoriste situaciju koja je nastala nakon ubistva novinara Džamala Kašogija i spreče saudijskog princa Muhameda bin Salmana da postane kralj.

"Kraljevstvo Saudijske Arabije je ujedinjeno po ovom pitnaju, Kraljevstvo Saudijske Arabije je posvećeno svojim liderima, Kraljevstvo Saudijske Arabije je posvećeno viziji koju su nam predstavili naši lideri u smislu 'Vizije 2030' i u smislu reformi", rekao je al-Džubeir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: