"Bilo hapšenja, desant na Gazivode, Janjić i Jeremić..."

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je održao i drugu vanrednu konferenciju za medije povodom slučaja “Gazivode“.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 29.09.2018.

15:36

Tanjug / Tanja Valiæ

On je demantovao, kako je rekao “medijske navode da su se jedinice ROSU povukle sa severa Kosova i Metohije i da niko nije uhapšen i zadržan“.

Podsetimo, da nije bilo hapšenja ranije je izjavio predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun, gostujući na RTS.

Đurić je izjavio da su uhapšeni radnici Centra za ekologiju i sport Nemanja Milovanović i Miloš Milić, kao i građevinski radnici Nikola Jurović i Nenad Galjak.

On je istakao i da su oni “zadržani u tom objektu“.

Pomenuti Milovanović je ranije dao izjavu agenciji Beta i rekao je da “ne zna razlog zbog koga su pripadnici ROSU u blizini jezera Gazivode“.

Đurić je na konferenciji za medije izjavio i da je “izvršen desant na Gazivode“, da “su laži da je današnji događaj u vezi sa unutarpolitičkim igricama na Kosmetu“, a nije propustio priliku da “zahvali Savi Janjiću i Vuku Jeremiću“, uz napomenu da će “Srbija pobediti“.

Takođe, najavio je da će se u nedelju, povodom današnjih dešavanja, javnosti obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uz napomenu da će “na njega u Briselu dugo čekati“.

Naveo je i da se "na teritoriji cele Srbije sprovode aktivnosti vojske i policije u skladu sa naređenjem predsednika, sa ciljem da se ovakvo ponašanje Prištine zaustavi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: