Sreda, 26.09.2018.

14:15

"Pozivam Vučića da odmah iznese te frapantne dokaze"

Kandidat za člana Predsedništva BiH Željko Komšić pozvao je Aleksandra Vučića da odmah iznese dokaze o mešanju zapadnih sila u izbore u BiH.

Izvor: Tanjug

screenshot

On je istakao da Vučić ne treba da čeka da izbori prođu.

Komšić smatra da bi predsednik Vučić trebalo da iznese te, kako je naveo, "frapantne dokaze", ukoliko je prijatelj Bosne i Hercegovine.

"Gospodin Vučić tvrdi da poseduje te dokaze. Ako je prijatelj Bosne i Hercegovine, kako za sebe voli da kaže, neka odmah iznese te frapantne dokaze i saznanja o umešanosti drugih država u izbore u Bosni i Hercegovini. Budite naš iskreni prijatelj i odmah to iznesite. Nama u Bosni i Hercegovini ne trebaju nikakve smutnje, ali nam isto tako ne trebaju ni glasine sa Vaše strane. Zašto da se čeka osmi oktobar, tada je već kasno. Ako znate o čemu se radi, budite prijatelj ove države i sve javno iznesite", kazao je Komšić, prenela je regionalna televizija N1.

On je dodao da je bosanskohercegovačka javnost do sada jedino upoznata sa ''mešanjem ruskih obaveštajnih službi koje u saradnji sa Hrvatskim HDZ-om i Draganom Čovićem pokušavaju da utiču na izborni proces u Bosni i Hercegovini''.

"Možda gospodin Vučić u nameri da pomogne gospodina Čovića i da abolira rusko mešanje u izborni proces u Bosni i Hercegovini, spekulacijama o mešanju zapadnih sila izbore u Bosni i Hercegovini, jednostavno želi skrenuti pažnju sa toga, ili reći da je mešanje u izborni proces u BiH sasvim normalno. Zato pozivam gospodina Vučića da odmah iznese frapantne dokaze koje navodno poseduje", rekao je Komšić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: