Agonija đaka u Barseloni ne prestaje: Bolesni, bez novca

Agonija đaka u Barseloni ne prestaje, ceo dan sede u autobusu, polovina je bolesna, a roditelji kažu za "Blic" da mnogi više nemaju novca.

Izvor: Blic

Petak, 20.07.2018.

07:28

Agonija đaka u Barseloni ne prestaje: Bolesni, bez novca
Ilustracija: Getty Images

Otac jedne od devojčica koja je s grupom dece u Barseloni s profesorkom beogradske Devete gimnazije Snežanom Martić, koju zovu Šakira, kaže za taj list da mu je ćerka rekla da među decom ima dosta bolesnih, da deca povraćaju i imaju dijareju.

"Nema lekara, pa se deca međusobno ispomažu lekovima koje su im roditelji spakovali da ponesu za svaki slučaj", kaže taj roditelj.

Da situacija bude još gora, prema rečima tog oca, deca nemaju novca. Naime, nakon što ih nisu primili u predviđeni hotel "Flamingo", predstavnik turističke agencije "B2R" je prišao đacima i tražio im novac "ko koliko ima, da se plati sad smeštaj, pa će on kasnije sve srediti".

"Deca su naivna, nemaju iskustva, oni su samo želeli da ostanu na moru. Moja ćerka je dala sav novac koji je imala kod sebe i već danima je bez dinara. A pre toga im je već uzeo gomilu novca, kada su bili u autobusu, u putu ka Španiji", kaže otac devojčice i objašnjava da je u pitanju novac za fakultativne izlete, koji su se plaćali dodatno.

Njegova ćewrka je, kako kaže, zajedno s drugaricama za četiri izletala dala 140 evra. On kaže i da su čiuo s ćerkom u četvrtak i ona mu je tada rekla da deca od 10 sati ujutru sede u autobusu jer su im rekli da će ih voditi na jedan izlet. "Predstavnik agencije insistira da vozači krenu, a oni ljudi ne mogu bez vodiča. Ceo dan se prepiru, jedan od vozača je u svađi razbio svoj telefon. Deca su veoma razočarana svime što se dešava", rekao je zabrinuti otac.

On je svojoj ćerki savetovao da se, posle nekoliko proćerdanih sati, više ne nada, te je u društvu drugarica otišla da prošeta, a od izleta, na kraju, nije bilo ništa.

"Blic" je pokušao da dobije i komentar od profesorke Martić, ali im je ona kratko rekla da za sva pitanja kontaktiraju predstavnika agencije, koji može da im da zvaničnu izjavu.

Iz agencije "B2R" međutim kaže da je protiv njegove firme pokrenut postupak, i da ne bi voleo da daje izjave, kako na te postupke ne bi uticao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: