Da li je Putin pretnja? Tramp: Ne, imamo NATO

Brisel -- Nakon samita NATO u Briselu, američki predsednik izjavio da mu Vladimir Putin ne predstavlja pretnju. "Imamo NATO", dodao je on.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Odgovarajući na pitanja medija, Donald Tramp je izjavio da je Rusija konkurent, a ne neprijatelj. Rojters prenosi da je Tramp još jednom kazao da bi samit sa Putinom mogao da bude najlakši u nizi sastanaka tokom aktuelnog putovanja po Evropi.

Novinari su američkog predsednika upitali da li Putin predstavlja pretnju. "Ne bih želeo da on to bude i zato imamo NATO. On je takmičar. Da li mi je neprijatelj? Nije mi neprijatelj... Nadam se da će možda jednog dana biti prijatelj. Jednostavno ga ne poznajem dovoljno dobro", kazao je Tramp po okončanju samita Alijanse.

Navodi se da je Tramp najavio da će tokom razgovora sa Putinom pokrenuti pitanja kontrole naoružanja, produženja novog sporazuma "Start" o atomskom oružju i ruskog kršenja sporazuma nuklearnim snagama srednjeg dometa.

"Idemo na taj sastanak ne očekujući previše. Želimo da se upoznamo sa Sirijom. Pričaćemo i ononome što svi želite da pričamo, o mešanju u izbore... Pričaćemo o Ukrajini", poručio je Tramp.

strana 1 od 464 idi na stranu