Sreda, 04.07.2018.

11:22

Vlast odbila izveštaj o smrti mladića; Tužilac: Ubistvo

Glavni okružni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Želimir Lepir rekao je za Nezavisne novine da je slučaj “Dragičević” okarakterisan kao ubistvo.

Izvor: B92, Tanjug

Vlast odbila izveštaj o smrti mladića; Tužilac: Ubistvo

Ranije je otac pokojnog Davida Dragičevića naveo da mu je Lepir rekao da će se to dogoditi. Poslanik Dragan Čavić je u Skupštini rekao da je naredba doneta u petak i prosleđena sudu 29. juna, kao i da je sud dao saglasnost i prosledio naredbu MUP Republike Srpske.

Podsetimo, Anketni odbor Narodne skupštine Republike Srpske je u izveštaju na 320 strana naveo da postoji osnov sumnje da je 21-godišnjak ubijen.

Ipak, poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske nisu usvojili izveštaj, glasalo je samo 27, a suzdržanih je bilo 37 poslanika, prenela je Fena.

Sednici nisu prisustvovali poslanici Koalicije "Domovina", zbog, kako su naveli, previše politikanstva opozicije i vlasti u ovom slučaju.

Opozicionari su nakon što je izveštaj odbijen, napustili skupštinsku salu.

Anketni odbor je većinom glasova, uz uzdržan stav zamenika predsednika Odbora Drage Kalabića (SNSD), ranije usvojio i zaključak kojim se traži da nadređene institucije zbog evidentnih učinjenih propusta u ovom slučaju, povreda procedura i pravila utvrde odgovornost ministra unutrašnjih poslova RS, direktora policije, načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS i direktora Zavoda za sudsku medicinu RS.

Pročitajte još:

Misteriozna smrt mladića – Banjaluka na nogama
"Hoće da zataškaju ubistvo moga sina, oni su saučesnici"
"Moj sin je ubijen 23. marta, telo bacili u kanalizaciju"
"Dete mi ubijeno i traže pare za klevetu"
"Zašto ne žele da vide da je David Dragičević ubijen?"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: