FR izručila Srbina optuženog za zločin "živa lomača"

Vlasti Francuske izručile su BiH Radomira Šušnjara, zvanog "Lalco", optuženog za učestvovanje u ubistvu 57 Bošnjaka u Višegradu.

Izvor: Beta

Nedelja, 24.06.2018.

20:48

FR izručila Srbina optuženog za zločin

Tužilaštvo BiH tereti Šušnjara (1955.) da je učestvovao u prisilnom zatvaranju 57 Bošnjaka u kući u Višegradu, koja je potom zapaljena.

On je optužen da je zajedno s drugim pripadnicima Vojske RS i paravojnih formacija, učestvovao u nezakonitom zarobljavanju, pljačkanju i zatvaranju civila bošnjačke nacionalnosti iz sela Koritnik, u kuću u Pionirskoj ulici u Višegradu, posle čega je kuća zapaljena.

Šušnjar i ostali pripadnici Vojske RS i paravojnih formacija su pucali iz vatrenog oružja na kuću kako bi spečili civile da pobegnu.

Taj slučaj, nazvan "Živa lomača", procesuiran je i u predmetima pred Haškim tribunalom, navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

Optužnica protiv Šušnjara je podignuta krajem prošle godine.

Šušnjar je godinama bio u Francuskoj, gde je lociran tokom istrage Tužilaštva BiH, posle čega je pokrenuta procedura za njegovo izručenje Bosni i Hercegovini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: