Novosti: Priznali širenje laži o zagađenju vode u Beogradu

F.J. (42) i B.C. (39), privedeni zbog sumnje da su na društvenim mrežama širili lažne informacije o zagađenoj vodi u Beogradu, u tužilaštvu su rekli da se kaju.

Izvor: B92

Subota, 16.06.2018.

00:24

Novosti: Priznali širenje laži o zagađenju vode u Beogradu
Ilustracija: Thinkstock

To pišu "Večernje novosti".

Oni su priznali da su pisali sporne poruke, ali i da nisu nameravali da šire paniku, navodi list pozivajući se na nezvanična saznanja.

Saslušani su u Višem tužilaštvu zbog sumnje da su izvršili delo izazivanje panike i nereda, a kako je, za "Novosti", potvrdila Tatjana Sekulić, portparol VJT, tužilaštvo je predložilo da im se odredi pritvor da ne bi ponovili krivično delo.

MUP je saopštio pre dva dana da se F. J. i B. C. sumnjiče da su na društvenim mrežama širili lažnu informaciju da u naredna dva dana vodu u beogradskom vodovodu ne treba koristiti za piće, jer se greškom prosuo metan pun kancerogenih čestica.

B. C. je, inače, zaposlen u MUP, pišu "Novosti".

List podseća da je u poslednje tri godine 14 osoba osuđeno za izazivanje panike i nereda u Srbiji, mahom uslovnim kaznama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: