Dačić: Nije baš bilo tuče, ali problem postoji / VIDEO

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je za televiziju Prva da nije bilo fizičkog sukoba među srpskim zvaničnicima u Parizu.

Izvor: B92

Petak, 13.04.2018.

09:27

Dačić: Nije baš bilo tuče, ali problem postoji / VIDEO
Foto: Tanjug / AP

“Nije to baš tako kao što pišu mediji, naš ambasador u Parizu je bio ovde tokom posete Le Drijana. Nije baš to tačno, ali jeste da postoje problemi između ambasade i kulturnog centra. Od jutros se time bavim“, rekao je Dačić.

Podsećamo, “Večernje novosti” su objavile da su nedavno kulminirali višemesečna netrpeljivost i neslaganje oko kadrovskih rešenja između direktora Kulturno-informativnog centra Srbije u Parizu Radoslava Pavlovića i ambasadora Srbije Rajka Ristića, zbog čega je umalo došlo i do fizičkog sukoba.

Opširnije o tome – OVDE.

Dačić je za Prvu izjavio i da će ove godine doći i do velikih kadrovskih promena u srpskim diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

“Očekujem da se promeni najmanje 30-40 ljudi. Veliki broj kadrova je već ispunio uslov za odlazak u penziju, potrebna je obnova diplomatije“, rekao je Dačić, ističući da je “ključna borba za Kosovo, da ne pokažemo da je sve gotovo“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: