Podgorica: Ostavke vrha policije nakon nekoliko ubistava

Podgorica -- Direktor Uprave policije Slavko Stojanović i načelnik podgoričkog Centra bezbednosti Jovica Rečević podneli su ostavke zbog loše bezbednosne situacije u gradu.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

“Zbog pogoršane bezbednosne situacije na teritoriji glavnog grada tokom ove sedmice, Stojanović i Rečević podneli su ostavke”, izjavio je za RTCG crnogroski ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

On je rekao da “rezultati koje je policija postigla prethodne godine u obračunu s kriminalnim grupama, nažalost nisu bili garant da će se u potpunosti izbeći situacije da nevini gradjani budu žrtve obračuna organizovanih kriminalnih grupa”.

"To je, po našim operativnim podacima, slučaj danas ubijenog Radivoja Jovanovića iz Podgorice. Uveravam vas da ćemo još snažnije nastaviti obračun s kriminalcima ne samo u Podgorici već i u svim crnogorskim gradovima", rekao je Nuhodžić.

Osim toga, ističe se i da je crnogorski premijer Duško Marković za nedelju zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Nuhodžić je rekao da će na sednicu biti pozvani predstvnici svih nadležnih državnih organa, "pre svih tužilaštva i sudstva".

"Evidentno je i da ti organi moraju da daju veći doprinos i podršku radu policije, jer moraju da shvate da ovo nije samo obračun policije protiv kriminalaca, već i da u toj borbi snažniji doprinos moraju da pruže pravosudne institucije", poručio je Nuhodžić.

U pucnjavi koja se oko podne dogodila u neposrednoj blizini Trga nezavisnosti u centru Podgorice, ubijene su dve osobe.

RTCG podseća da je još jedna osoba poginula u eksploziji u četvrtak veče u garaži na Rimskom trgu.

strana 1 od 115 idi na stranu