Vučić se sastao sa Federikom Mogerini VIDEO

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini sastala se u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Izvor: B92

Utorak, 27.03.2018.

19:05

Vučić se sastao sa Federikom Mogerini VIDEO
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Sastanak u Predsedništvu Srbije počeo je oko 19 časova.

Mogerinijeva je u Beograd došla na povratku sa konferencije u Taškentu kako bi sa Vučićem razgovarala o budućnosti dijaloga sa Prištinom, posle hapšenja šefa srpske kancelarije za Kosovo Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici i njegovog proterivanja sa Kosova.

Ona je sinoć telefonom razgovarala sa predsednicima Srbije i Kosova, Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem.

EU je juče izrazila žaljenje zbog dešavanja na Kosovu i pozvala vlasti u Beogradu i u Prištini da pokažu neophodnu uzdržanost i zrelost da situacija na Kosovu ne bi dalje eskalirala i da probleme rešavaju u okviru dijaloga pod okriljem EU.

Zbog događaja na Kosovu šef diplomatije Ivica Dačić danas je sazvao sastanak sa ambasadorima i šefovima misija međunarodnih organizacija kojima je, kako je rekao, dostavljena i kompletna dokumentacija o incidentu.

Srpska lista danas je najavila da će se povući iz Vlade Kosova i da će 20. aprila formirati Zajednicu srpskih opština (ZSO), a kosovski premijer Ramuš Haradinaj izrazio je nadu da će promeniti odluku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: