"Video nadzor će doprineti većoj bezbednosti građana"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je u Mionici da će MUP zajedno sa lokalnim samoupravama nastaviti dalji rad na postvaljanju video nadzora.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

On je istakao da će to doprineti većoj bezbednosti građana.

Stefanović, koji je o stanju bezbednosti i ostali pitanjima koja su od interesa za građane razgovarao sa meštanima i rukovodstvom opština Mionica i Lajkovac, istakao je da mu je važno da u otvorenom razgovoru čuje šta ljudi misle i šta su im prioriteti, kako bi Vlada pomogla u realizaciji projekata koji će njihov život učiniti lakšim.

"Drago mi je da imam priliku da sa ljudima direktno razgovaram, da od njih čujem šta očekuju i šta možemo da uradimo kako bi im život bio kvalitetniji. Svi zajedno opština, Vlada Srbije i svi drugi državni organi radićemo na poboljšanju životnog standarda građana i u narednom periodu očekujem da ćemo moći da se pohvalimo nekom novom investicijom u opštini Mionica", rekao je Stefanović.

On je izrazio zadovoljstvo stepenom saradnje između opštine Mionica i Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Opština Mionica posvećena je zajedničkom radu na identifikovanju bezbednosnih rizika koji mogu imati uticaja na građane. U prethodnoj godini postigli smo značajno smanjenje broja krivičnih i prekršajnih dela. Imamo stalan trend pada stope kriminala i povećanje rasvetljenih krivičnih dela", rekao je ministar policije.

Stefanović, koji je tokom posete Mionici obišao i policijsku stanicu u tom mestu, istakao je da će MUP nastaviti sa daljom nabavkom uniformi i opremanjem policijskih službenika, kao i da će nabaviti nova vatrogasna vozila i još bolje opremiti Sektor za vanredne situacije.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković pohvalio je rad Ministarstva unutrašnjih poslova kako bi stanje bezbednosti u ovoj opštini bilo na zavidnom nivou.

"Imamo kvalitetnu statistiku koja pokazuje da iz godine u godinu imamo sve manje krivičnih dela", rekao je Janković, koji se zahvalio Sektoru za vanredne situacije i Helikopterskoj jedinici na efikasnom gašenju šumskog požara u toj opštini prošle godine.

Pre posete opštini Mionica Stefanović je u prostorijama opštine Lajkovac razgovarao sa građanima o stanju bezbednosti i drugim pitanjima.

Politika

strana 1 od 280 idi na stranu