AMSS: Saobraćaj usporen i otežan zbog snega

Beograd -- Na putevima u Srbiji saobraćaj jutros usporen i otežan zbog loših vremenskih prilika i snega, kojeg u nižim predelima ima do pet, a u višim i do 10 centimetara.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Upotreba zimske opreme obavezna je na svim putevima u Srbiji, podseća AMSS, i savetuje poseban oprez u vožnji preko planinskih prevoja zbog pojačanog vetra, koji stvara manje snežne nanose zbog čega kolovoz može biti sužen.

Zbog toga je, kako je navedeno, važno da vozači na put krenu sa dobrim zimskim gumama na vozilu koje imaju najmanju dubinu šare četiri milimetara.

Dodaje se da se kao posledica oscilacija u temperaturama pored odrona, javljaju i oštećenja na kolovozu koja u velikoj meri mogu ugroziti bezbednost.

Prema podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta, a prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Razno

Na današnji dan, 18. jul

64 - Dve trećine Rima izgorelo je u požaru. Car Neron optužio je hrišćane da su podmetnuli požar i prognao ih iz Rima. 1290 - Kralj Edvard I (Edward) proterao je

Razno sreda 18.07. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 17. jul

1453 - U bici kod Kastijona Francuzi su postigli odlučujuću pobedu nad Englezima koja je dovela do okončanja Stogodišnjeg rata. 1762 - Ubijen je ruski car Petar

Razno utorak 17.07. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 1551 idi na stranu