Vučić: Idem, ne očekujem čuda, a ako nisam dobrodošao...

Idem u Hrvatsku, ne očekujem čuda, ali sam siguran da će razgovori biti lekoviti, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 01.02.2018.

11:36

Vučić: Idem, ne očekujem čuda, a ako nisam dobrodošao...
Tanjug, Dimitrije Goll

Vučić je uveren da će sa hrvatskom koleginicom imati dobre razgovore, a na pitanje kako vidi činjenicu da su predsednica i vlada u raskoraku, napomenuo je da ne razume sasvim argumente da nije vreme za posetu, ali ga prihvata.

"Ako Hrvatska, i pored poziva predsednice, hoće da kaže da nisam dobrodošao - hvala, ako ne žele da razgovaraju - hvala. Ne pada mi na pamet da podilazim bilo kome, da se dodvoravam, štitim interese Srbije", rekao je Vučić.

Kaže i da je uveren da su odnosi sa Hrvatskom bolji.

"Imamo bolje odnose da na racionalan način rešavamo probleme. Mislim da to mora da bude odgovor i jedne i druge strane. Mislim da su razgovori potrebni kada imamo probleme, kada se oni vide i zato hoću da idem u Hrvatsku i da se borim da imamo mir i stabilnost", poručio je Vučić.

Kako je rekao, želi da se bori da građani Srbije imaju bolju budućnost, da Srbi u Hrvatskoj imaju bolju budućnost, kao što je spreman da pomogne Hrvatima koji žive u Srbiji da ostvare sva prava. 

"Bićemo spremni za tažak, neposredan i otvoren razgovor na sve teme, jer ne želimo da bežimo ni od jedne teme, od nestalih, do rešavanja imovinskih prava Srba, prava na penzije do toga da u pojedinim selima gde žive Srbi nema struje, ali i da pomognemo hrvatskoj zajednici", istakao je Vučić.

Inače, Vučićeva poseta izazvala je dosta pažnje u hrvatskim medijima. Tako, na primer, riječki "Novi list" piše da hrvatski premijer nije bio obavešten o tome da će predsednika Srbije u Zagreb pozvati predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

Nekadašnji predsednik Hrvatske Ivo Josipović je izjavio da od Vučićeve posete ne očekuje veliko pokajanje. 

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: