Vesić: Biće uvedena posebna pravila za Skadarliju

Beogradska boemska četvt Skadarlija biće 2018. proglašena jednom od tri najžnačajnije turističke destinacije u prestonici, uz Kalemegdan i Hram Svetog Save.

Izvor: B92

Nedelja, 10.12.2017.

15:10

Vesić: Biće uvedena posebna pravila za Skadarliju
Ilustracija: Thinkstock

To je najavio gradski menadžer Goran Vesić i napomenuo da se na taj način Skadarlija ''štiti i čuva kako bi bila promoter tradicije i kulture grada''.

Vesić je rekao da će za taj deo grada biti uvedena ''posebna pravila''.

''To znači da će da se tačno znati šta može da se radi u Skadarliji, kakva će vrsta ugostiteljstva biti dozvoljena, kako treba da izgledaju terase'', pojasnio je Vesić.

On je najavio i održavanje manifestacije ''Dani Monmartra u Skadarliji'' od 9. do 12. februara, kojom će biti obnovljeno bratstvo boemskih četvrti Pariza i Beograda, uspostavljeno davne 1977.godine.

Podsetimo, rekonstrukcija ove beogradske četvrti izazvala je dosta bure u prethodnih mesec dana.

Pokret za preokret predao Višem javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradskih vlasti zbog uništavanja zaštićene kulturno-istorijske celine Skadarlija.Opširnije - OVDE.

Pročitajte još:

Kako izgleda "nova" Skadarlija? FOTO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: