Novi migovi 29 izloženi prvi put FOTO/VIDEO

Na Aerodromu Batajnica sve je spremno za prikaz dela operativnih sposobnosti VS "Sloboda 2017" povodom Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Prvi put izloženi su novi migovi 29, čija će svečana zvanična primopredaja biti održana danas.

Brojni građani pristižu na Batajnicu, gde će imati prilike da vide, osim novih izloženih migova 29, više od 2.200 pripadnika Vojske Srbije, više od 130 različitih vozila, 30 aviona i helikoptera, više od 40 projekata u naoružanju i opremi na kojima radi odbrambena industrija Srbije, modularnu pušku sa dva kalibra, nove vojnike opremljene po konceptu "1.500".

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Uz avijaciju Vojske Srbije, u letačkom delu prikaza učestvovaće i ruska akro-grupa "Striži", a statički deo prikaza biće posvećen novim proizvodima Odbrambene industrije Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je građane da dođu na Aerodrom u Batajnici uz poruku da će videti drugačiju Vojsku Srbije, kao i da polako, ali sigurno jačamo borbenu i vatrenu moć naše armije.

Prikazu "Sloboda 2017" prisustvovaće pored predsednika Srbije i najviše državno i vojno rukovodstvo Srbije, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predstavnici diplomatskog kora.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Inače, ulaz na Aerodrom Batajnica moguć je na kapijama 1, 1A i 2, koje su obeležene, a nalaze se na putu Batajnica - Nova Pazova, dok ulaz neće biti moguć kod Vazduhoplovnog zavoda "Moma Stanojlović".

Ministarstvo odbrane zamolilo je građane koji žele da posmatraju prikaz "Sloboda 2017" da na Aerodrom Batajnica dođu u periodu od 9 do 11 časova.

Zbog opšte bezbednosti, saobraćaj od centra Batajnice do Nove Pazove, kao i isključenje sa auto-puta kod Novih Banovaca ka Batajnici zatvoreni su za privatna vozila, a linije gradskog prevoza pojačane su iz centra Batajnice i Nove Pazove do aerodroma.

Građani koji stignu u Batajnicu BG vozom će moći da koriste i posebne lokalne linije Gradskog saobraćajnog preduzeća koje polaze sa železničke stanice i iz centra Batajnice i prevoze putnike direktno do vojnog aerodroma, a u saradnji sa Gradom uvedene su kružne "šatl" linije na tom potezu.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Društvo

strana 1 od 6519 idi na stranu