Vučić i Erdogan razgovarali duže od jednog sata

Predsednici Turske i Srbije Redžep Tajip Erdogan i Aleksandar Vučič razgovarali su u Palati Srbija nešto duže od jednog sata.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 10.10.2017.

12:51

Vučić i Erdogan razgovarali duže od jednog sata
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

Potom su nastavili razgovor na plenarnom sastanku sa članovima delegacija dve zemlje.

Vučić je dočekao turskog predsednika ispred Palate Srbija čime je počeo zvanični deo Erdoganove dvodnevne posete Srbiji. U čast turskog predsednika je postrojena garda i intonirane su himne Srbije i Turske. Svečanom dočeku su prisustvovali i ministri Vlade Srbije.

Očekuje se da će posle plenarnog sastanka Srbija i Turska potpisati nekoliko međudržavnih sporazuma, potom će se Erdogan i Vučić obratiti novinarima.

Dvojica predsednika obratiće se popodne učesnicima Poslovnog foruma Srbija-Turska u Hotelu Hajat gde su pre podne već počeli bilateralni sastanci privrednika.

Drugog dana posete, Erdogan će posetiti Novi Pazar koji ga dočekuje ukrašen bilbordima s njegovim likom i zastavama Srbije, Turske i bošnjačkom zastavom.

Posetu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji prati veliki broj novinarskih ekipa i visoke mere obezbeđenja. U oklini Hotela Hajat raspoređeni su naoružani turski bezbednjaci i pripadnici SAJ.

U fokusu posete je ekonomska saradnja pri čemu je srpska strana najviše zainteresovana za privlačenje novih investicija iz Turske, a jedna od tema biće i energetika, odnosno gasovod Turski tok.

U Srbiju s predsednikom Turske je došlo osam turskih ministara i 185 privrednika zainteresovanih da ulažu u Srbiji. Očekuje se potpisivanje novog Sporazuma o slobodnoj trgovini dve zemlje, kao i potpisivanje ugovora o dolasku nekoliko turskih kompanija u Srbiju.

Erdogana je u ponedeljak kasno uveče na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: