Pens: SAD će braniti baltičke zemlje ako budu ugrožene

Američki potpredsednik Majk Pens završio je posetu Estoniji pošto je uverio zvaničnike tri baltičke zemlje da ih SAD snažno podržavaju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.07.2017.

23:49

Pens: SAD će braniti baltičke zemlje ako budu ugrožene
Foto: Gettyimages

On je dodao da će SAD u njihovu odbranu ako ih, kako je naveo, ugroze spoljne snage.

Pre nego što je napustio glavni grad Estonije, Talin, Pens je pozdravio NATO trupe rekavši da "nema nijedne značajnije pretnje baltičkim zemljama od spektra agresije njihovih nepredvidljivih suseda na istoku", čime je ukazao na Rusiju.

Potpredsednik SAD je prethodno razgovarao sa predsednicima Estonije, Letonije i Litvanije o bezbednosti i regionalnim pitanjima.

Pens će tokom evropske turneje posetiti i Gruziju i Crnu Goru.

Američki potpredsednik u utorak, 1. avgusta počinje posetu Crnoj Gori gde će razgovarati sa predsednikom Filipom Vujanovićem, dok su za 2. avgust planirani susreti sa premijerom Duškom Markovićem i učešće na samitu predsednika država i vlada Jadranske povelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: