"Nedostaje mi da zastanem, udahnem i razmislim..."

Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak rekao je da danas u svetu vreme leti kao nikada pre.

Izvor: B92

Petak, 26.05.2017.

23:02

Tanjug

On je to istakao na godišnjem GLOBSEC Forumu globalne bezbednosti u Bratislavi da mu, "u aktuelnim izuzetno dinamičnim i turbulentnim vremenima", jedino nedostaje da može da "zastane i udahne, razmisli od događajima i proceni njihovu vrednost".

"Tok događaja potisnuo je našu mogućnost predviđanja problematičnih tačaka, kritičnih tačaka, sukoba. Redovno nam nedostaje vremena da napravimo plan B, a još manje alternativu C ili D. Izazovi ograničenog vremena stvaraju kratkoročna taktička rešenja umesto strateških dugoročnih politika", rekao je Lajčak.

On je dodao da su "bezbednosne konferencije poput GLOBSEC retke prilike gde možemo da ispravimo takve greške".

"Živimo u eri prepunoj sukoba. Istok, zapad, jug. Ljudi umiru u Ukrajini, Siriji, Venecueli, Nigeriji, ali takođe - od ruku terorista - u evropskim prestonicama. Ssto više sukoba izbija pred našim očima, više osećamo potrebu za pronalaženjem odgovarajućih odgovora", naveo je šef slovačke diplomatije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Podeli: