Lukašenko i Nikolić o Vučiću

Minsk -- Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je u Minsku na sastanku sa Tomislavom Nikolićem da očekuje nastavak politike jačanje odnosa dve zemlje.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"Sastao sam se s novoizabranim predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Pekingu. Uočio sam da jača temelj koji smo mi postavili u obnavljanju naših prijateljskih odnosa između pravoslavnih naroda Belorusije i Srbije. Ja to vidim po novoizabranom predsedniku. On je apsolutno isto raspoložen, sprovodeći politiku prijateljstva", rekao je Lukašenko.

Nikolić je kazao da se ništa neće izmeniti u odnosima dve zemlje.

"Vučić i ja se poznajemo više od 25 godina. On sprovodi istu politiku kao i ja. Tako da se ništa neće promeniti u odnosima Belorusije i Srbije", kazao je Nikolić.

Lukašenko je kazao da trgovinska razmena nije na zadovoljavajućem nivou, ali da se ipak poslednjih godina povećala "desetine puta".

Nikolić je naveo da su razne svetske krize uticale na nivo robne razmene, i izrazio nadu da će se "uskoro sve promeniti".

Lukašenko je danas Nikoliću uručio Državnu nagradu Belorusije - Orden Prijateljstva naroda, za značajan doprinos u jačanju mira, prijateljskih odnosa i saradnje dve države.

Nikolić je danas doputovao u Minsk, na poziv Lukašenka, u radnu posetu Belorusiji.

strana 1 od 282 idi na stranu