Izetbegović: Za šest godina dobio sam devet pretnji smrću

Bošnjački član Predsedništva BiH, lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da je u poslednjih šest i po godina dobio 30 pretnji od čega devet pretnji smrću.

Izvor: B92

Utorak, 25.04.2017.

00:35

Izetbegović: Za šest godina dobio sam devet pretnji smrću
Foto: Tanjug

"U poslednjih šest i po godina, koliko sam član Predsedništva BiH, dobio sam 30 prenji, od toga je devet puta bila prenja smrću”, kazao je Izetbegović novinarima pred početak sednice Predsedništva SDA u Sarajevu.

On je naglasio da je kod jedne od osoba koje su mu pretile pronađen eksploziv, dodavši da se nalazio i snajperista u blizini njegove kuće.

"O takvim stvarima nisam do sada govorio u javnosti i ne bih da me niste pitali. Takođe nisam samo ja ugrožen, tu je i moja porodica'', rekao je Izetbegović, obrazloživši tako činjenicu da jegova supruga koristi automobile Predsedništva BiH.

Izetbegovićeva supruga Sebija, koja je direktorka Kliničkog univerzitetskog centra u Sarajevu, za putovanje u Tuzlu nedavno je koristila službeno vozilo Predsedništva BiH.

Izetbegović je još kazao da će se na sednici Predsedništva BiH razgovarati i o napadu na Adila Osmanovića, potpredsednika SDA i državnog ministra civilnih poslova, u Srebrenici u januaru ove godine.

Prema njegovim rečima, Predsedništvo SDA zauzeće stav i prema četvorici poslanika ove stranke u parlamentu BiH, koji pre par "oborio" set reformskih zakona, zbog čega je MMF odgodio da BiH isplati oko 76 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

18 h

Podeli: