Nađeno 25 kg žive, spremali je za KiM, uhapšen i policajac

Uhapšene su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su u Srbiju uneli, odlagali i skladištili živu, s namerom da je preprodaju, saopštio je MUP.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.04.2017.

10:18

Nađeno 25 kg žive, spremali je za KiM, uhapšen i policajac
Foto: Tanjug, arhiva

Policija je prilikom pretresa prostorija u kojima su boravili osumnjičeni pronašla oko 25 kilograma žive, koja je oduzeta i bezbedno transportovana u „Institut za nuklearnu nauku Vinča“.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija uhapšeni su M.A. (1971) i S.Đ. (1952).

Krivična prijava podneta je protiv još jednog osumnjičenog za kojim je raspisana poternica, jer se nalazi u bekstvu.

Postoje osnovi sumnje da su M.A., S.Đ. i treći osumnjičeni koji se nalazi u bekstvu, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, krivično delo počinili na području Zrenjanina, Požarevca i Velikog Gradišta, tako što su, protivno pozitivnom zakonodavstvu u Srbiju uneli, odlagali, sakupljali i skladištili živu radi dalje preprodaje na području Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Policija je uhapsila i policijskog službenika iz Velikog Gradišta G.D. (1970), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotrebe službenog položaja, tako što je pomagao u skrivanju osumnjičnog koji se nalazi u bekstvu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu i Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: