Vučić: Nije tajna, svi vide Srbiju kao sledeću članicu EU

Beograd -- Nije tajna da svi vide Srbiju kao sledeću zemlju koja će ući u Evropsku uniju, izjavio je premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Ipak, kako navodi, nije poenta da mi nešto očekujemo preko reda.

"Mi treba da vidimo šta možemo sami da uradimo, da nastavimo da radimo, da nastavimo reforme", rekao je Vučić za Hepi televiziju na pitanje kako vidi Ficovu inicijativu.

Vučić je to izjavio povodom ideje slovačkog premijera Roberta Fica da bi jednu zemlju Zapadnog Balkana trebalo ubrzano uvesti u Uniju kao pozitivan signal ostalima.

"Moj pristup je da ne treba da očekujemo nešto preko reda, ne treba to da nam bude opsesija", rekao je i istakao da je Fico čovek od integriteta i da je uveren da je to njegova ideja, a ne da mu je neko nametnuo, a on izašao s tim u javnost.

Vučić je primetio da nije tajna da svi vide Srbiju, ili Srbiju i Crnu Goru, kao sledeće zemlje koje će ući u EU, a da su ostale zemlje kandidati značajno iza nas.

Na nama je, smatra, da nastavimo da radimo i razvijamo se, da nastavimo ekonomski razvoj, kao što već imamo sa Hrvatskom trgovinski suficit, da ulažemo u tržište Albanije, još više u BiH, crnogorsko i makedonsko tržište, takođe i Prištinu...

"Sami da vidimo šta možemo sami da uradimo, i kada sve to i same sebe uredimo bićemo bliže i tom cilju", članstvu u EU, zaključio je Vučić.

Politika

strana 1 od 274 idi na stranu