Hrvatska 2017. dočekuje uz treći nivo pripravnosti

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Vlaho Orepić izjavio je da je Hrvatska uoči dočeka Nove godine preventivno na trećem nivou pripravnosti.

Izvor: B92

Subota, 31.12.2016.

21:15

Hrvatska 2017. dočekuje uz treći nivo pripravnosti
Foto: GettyImages

Taj nivo podrazumeva veće bezbednosne mere, ali da ništa ne ukazuje da bi moglo doći do bilo kakvog napada na mestima na kojima se okuplja veliki broj ljudi.

"U ovom trenutku ništa ne ukazuje na to da bi se u Hrvatskoj moglo dogoditi nešto slično kao napad u Berlinu, ali delujemo preventivno. Policija će učiniti sve da praznici prodju ugodno svima'', rekao je Orepić za regionalnu televiziju N1.

Upitan da prokomentariše kako će se policija pripremiti na pojačani povratak s istoka prema zemljama Evrope posle Nove godine, Orepić je kazao da su svesni problema na "uskim grlima" kao što je deo oko Neuma i najavio bolju pripremu nego na Badnji dan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: