Linta: Orić savetnik? Uvreda za srpske žrtve

Najava imenovanja Nasera Orića za savetnika ministra za pitanje boraca u vladi FBiH je nova provokacija i uvreda za srpske žrtve, izjavio je Miodrag Linta.

Izvor: B92

Subota, 30.01.2016.

13:33

Linta: Orić savetnik? Uvreda za srpske žrtve
Foto: Medija centar

"Ovo je još jedan u nizu dokaza da vodeća bošnjačka stranka SDA štiti ratne zločince koji su naredili ili izvršili zločine protiv srpskih civila i zarobljenika", rekao je predsednik Saveza Srba iz regiona.

Kako kaže, "zbog toga postoji osnovana sumnja da će predstojeće suđenje Naseru Oriću pred Sudom BiH za počinjene zločine nad Srbima na području Srebrenice i Bratunca biti farsa".

Linta smatra da u Federaciji BiH nema pravde za stradale Srbe jer Bošnjaci nastoje na svaki način da Srbe predstave kao agresore i zločince a sebe kao žrtve i oslobodioce u proteklom ratu, navedeno je u saopštenju.

"Zbog toga je postalo sasvim normalno da se Naser Orić i drugi ratni zločinci koji su bili pripadnici Armije BiH smatraju herojima. Glavni cilj navedene lažne teze jeste ukidanje Republike Srpske i stvaranje unitarne Bosne i Hercegovine", zaključio je Linta.

Naser Orić, kojem se sudi za ratne zločine nad srpskim civilima, imenovan je za savetnika ministra branitelja Federacije BiH, piše zagrebački “Večernji list”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: