Ko je ubica novinarke i snimatelja na zadatku?

Napadač koji je danas ubio dvoje novinara u direktnom programu identifikovan je kao Vester Flanagan, bivši zaposleni u istoj medijskoj kući u kojoj i ubijeni.

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2015.

17:17

Default images

Napadač identifikovan kao Vester Flanagan pucao je u sebe kada su ga policajci stigli, prenose svetski mediji. NIje poznato da li je mrtav.

Flanagan je na svom profilu na Tviteru za vreme potere objavio snimke na kojima se vidi kako nastradalima prilazi sa leđa

Odmah nakon toga objavio je i drugi snimak na kojem se vidi kako puca u dvoje novinara i njihovog sagovornika. Ubrzo je njegov profil na toj društvenoj mreži ukinut.

Međutim, tih nekoliko minuta je bilo dovoljno da se snimci koje je objavio rašire po internetu. Takođe, Flanagan je tvitovao da je nastradala novinarka imala ranije neke rasističke komentare, nakon čega se pita kako su mogli da je zaposle posle toga.

Napadač je u medijima bio poznat kao Brus Vilijams, kako mu se zvao i profil na društvenim mrežama.

Medijska kuća ABC objavila je da je preko faksa primila 23 stranice teksta od nekoga ko se predstavlja kao Brus Vilijams. Oni navode da su sve stranice predali nadležnim organima.

Podsećamo, stanica WDBJ7 izvestila je da su ubijeni njihovi novinari Alison Parker i Adam Vord.

Sagovornica Viki Gardner je pogođena u leđa i nalazi se na operaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: