Hiljade na protestu protiv G7 (FOTO)

Hiljade ljudi okupilo se na protestu u nemačkom gradu Garmiš-Partenkiren, uoći dvodnevnog samita Grupe sedam koji počinje sutra u dvorcu Elmau, na jugu Nemačke.

Izvor: B92

Subota, 06.06.2015.

16:23

Default images
foto: Beta/AP

Portparol policije Hans-Peter Kamerer rekao je da je protest za sad miran , ali da će se skupu, na kojem se očekuje oko 8.000 ljudi, pridružiti i ekstremisti iz Nemačke, Austrije, Italije i Velike Britanije.

Na ulice Garmiš-Partenkirena izašlo je 22.000 policajaca.

Porpatrol demonstranata, Simon Ernst rekao je da je skup organizovan kako bi se pokazalo nezadovoljstvo najvišim predstavnicima vlasti u Nemačkoj, Francuskoj, SAD, Italiji, Velikoj Briitaniji, Kanadi i Japanu, koje je nazvao "zaštitnicima bankara i korporcaija".

Grupom G7 trenutno predsedava Nemačka.
foto: Beta/AP
.
foto: Beta/AP
.
foto: Beta/AP
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: