Opasnost sa juga prelazi na istok

RHMZ je izdao upozorenje za reke Mlavu, Pek i Timok, na kojima se do kraja vikenda očekuje rast vodostaja, ali ono ne bi trebalo da dostigne kritične tačke.

Izvor: B92

Subota, 24.01.2015.

16:12

Default images

Noćas, jutros i danas nema novih padavina, a najveću štetu pretrpelo je selo Korbevac, gde je pao jedan betonski most.

Deo sela je potpuno odsečen od ostatka sveta, a meštani su postavili merdevine kako bi uspeli da pređu na drugu stranu.

U selu nije napravljena veća materijalna šteta, poplavljena su dvorišta, ima vode i u kućama, ali ljudski životi nisu bili ugroženi.

Ipak, za sada je još rano da se daju procene materijalne štete, stotinak domaćinstava je poplavljeno, ali je situacija pod kontrolom. Za sada, na snazi ostaje vanredna situacija, sve dok bude postojala mogućnost od poplava jer su najavljene nove padavine.

U Grdelici, Surdulici i Vladičinom Hanu situacija je danas znatno bolja, vodostaj reka opada, a u Vladičinom Hanu su 22 osobe evakuisane i nalaze se u sportskoj hali.

Takođe, poplavljen je i deo gradilišta Koridora 10, a posle povlačenja vode obaviće se dezinfekcija kuća.

Dejan Vladiković, koordinator hidrometeorološkog sistema u RHMZS, rekao je da se na gornjem toku Južne Morave i pritokama voda povlači.

“Imamo stagnaciju na rekama Veternici, Jablanici i Vlasini. Očekujemo da će tu doći do opadanja vodostaja. U naredna 24 sata padavine će preći u sneg, narednih dana neće biti veće opasnosti. Ipak, dali smo upozorenje za reke Mlava, Pek i Timok, a od ponedeljka će se situacija potpuno smiriti“, rekao je Vladiković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: