B92: Utisak nedelje nije zabranjen

“Astonko” doo, većinski vlasnik kompanije B92 obaveštava javnost da su neistinite tvrdnje da je emisija Utisak nedelje autorke Olje Bećković zabranjena.

Izvor: B92
Podeli

Kompanija smatra da je svako takvo i slično tumačenje nepostizanja dogovora između autorke i menadzmenta televizije o emitovanju emisije neosnovano I zlonamerno.

B92 duboko uvažava dugogodišnji profesionalni odnos sa autorkom Oljom Bećković i doprinos koji je njena emsija dala televiziji. Imajući to u vidu, podvlačimo da emisija nije zabranjena za emitovanje i sa žaljenjem konstatujemo da je svako dalje tumačenje u tom pravcu netačno.

I dalje čvrsto verujemo da bi Utisak nedelje bio najjači razvojni potencijal B92 info i stoga ne vidimo razlog za teorije zavere, a naročito ne ako se ima u vidu da se radi o poslovnom predlogu koji, kako pretpostavljamo, nije ispunio očekivanja autorke.

Takođe, podsećamo da je B92 privatna kompanija koja donosi odluke rukovođenja isključivo poslovnim razlozima i da za svoje odluke odgovara svojim akcionarima.

Prema strategiji razvoja, B92 nastavlja da sledi put razvoja u televiziju zabavnog karaktera, dok B92 info prerasta u snažnu kablovsku televiziju sa 24-oročasovnim informativno-dokumentarnim programom domaće i strane produkcije.

U svetlu ovih promena, menadžment B92 je sa velikim entuzijazmom ponudio Olji Bećković i produkcijskoj kući “Mreža” mogućnost da se emisija Utisak nedelje emituje i proširi na redizajniranom kablovskom kanalu.

Dodatno, Olji Bećković je ponuđeno da ima veću ulogu u razvoju kanala kroz značajan urednički angažman na televiziji. Prelazak emisije na B92 info je bio planiran za početak novembra kada počinje sa radom potpuno nov studio.

Olji Bećković je ponuđeno da do tada nastavi sa emitovanjem emisije na terestrijalnom kanalu B92. Nažalost, produkcijska kuća Mreža i autorka odbili su ovu ponudu iz razloga koji nisu poznati B92.

B92 će blagovremeno informisati gledaoce i javnost o daljem toku procesa restruktuiranja kanala B92 i B92 info.

Info

Brodolom u Japanu, 9 nestalih

Tokio -- Devet osoba se vode kao nestale nakon što je rano jutros po lokalnom vremenu potonuo kineski brod u blizini južne japanske obale, javili su japanski mediji.

Svet utorak 30.09. 23:40 Komentara: 0

Odbačena deca žrtava ebole

Ženeva/Čikago -- SZO je saopštila da je broj zaraženih smrtonosnom ebolom premašio 6.000 a da je do sada u zapadnoj Africi od te bolesti umrlo više od 3.000.

Svet utorak 30.09. 22:43 Komentara: 0
strana 1 od 1431 idi na stranu