Ovako su glasali Škoti u Vojvodini

Trojica Škota, koji već duže od pet godina žive na jednom salašu na Čeneju pored Novog Sada, simbolično su danas organizovali referendumsko glasanje.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2014.

21:32

Default images

Većinu je dobila opcija koja se zalaže za nezavisnost Škotske.

"Tri Škota: Beri Skot, Oliver Hagam i Sebastian Hagam priključili su se istorijskom događaju u njihovoj zemlji, i simbolično glasali.

"Iako odluka doneta na salašu nije bila jednoglasna, otišla je u korist nezavisnosti", javila je Radio-televizija Vojvodine.

Sva trojica su kazali da zvanična odluka o referendumu o nezavisnosti Škotske neće dramatično uticati na njihov život i posao.

Preko oca koji je radio na Balkanu, Oliver je u Srbiji više od deset godina, a u Novom Sadu su ga, kako je kazao, zadržali festival Egzit, ljudi, i vreme.

On je 2008. godine na jednom čenejskom salašu pokrenuo kompaniju za proizvodnju škotskog sajdera od srpskih jabuka, zajedno sa Berijem i Sebastijanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: