Udario Tijanu kolima, pa je ubio

Beograd -- Mesar Dragan Đurić (1980) iz Beograda, koji živi u Surčinu, ubio je Tijanu Jurić (15), rekao je ministar policije. Nesrećnu devojčicu prvo je udario kolima.

Izvor: B92
Podeli

Udario je Tijanu svojim vozilom, prišao joj kad je tražila pomoć, uhvatio ju je za vrat, uvukao u auto, odvezao na 10 km od Sombora, ubio i zakopao, kaže ministar.

Devojčica je bila udarana i ubica joj je skinuo odeću, a obdukcijom će se utvrditi da li je bila i silovana, kazao je ministar na konferenciji za novinare povodom ubistva petnaestogodišnje Tijane.

Ministar Stefanović je saopštio da je zasad utvrđeno da Tijana, nakon što ju je udario kolima, nije imala teže povrede.

"Nažalost, ispunile su se naše najgore slutnje... Policija je juče uhapsila monstruma koji je počinio ovo delo... Zbog ovakvog monstruma i dela nekad mi je žao što je Srbija ukinula smrtnu kaznu, očigledno da naše društvo nije zrelo za evropske norme ponašanja", rekao je Stefanović.

Istraga je dosad pokazala da ubica nije imao saučesnika, a ministar je istakao da uhapšena osoba "nije pokazivala nikakve znake kajanja".

"Kada smo utvrdili o kome se radi, započeli smo opservaciju u kasnim prepodnevnim satima, a on se nalazio u svojoj mesari, sekao meso, ponašao se kao da se ništa nije desilo. I u daljem toku dana bilo je primetno potpuno odsustvo bilo kakvog kajanja, bilo kakvog ljudskog ponašanja", rekao je ministar.

"Kao roditelj i ministar očekujem da ovo prođe sa najtežom mogućom kaznom, a razgovaraću i sa ministrom pravde da, koliko je to po zakonu moguće, pooštrimo kaznenu politiku za ovakva dela", rekao je Stefanović.

Za ovako teško krivično delo zaprećena je kazna zatvora od 30 do 40 godina.

On je dodao da je dat nalog da se lice privede, iako nije odavalo utisak sumnjive osobe, zbog nade da će Tijana biti pronađena živa u njegovoj kući.

Uhapšeni je ispitan i na poligrafu, gde je pao na svim pitanjima, a u narednom delu obrade priznao je delo i odveo policiju do mesta gde je bilo telo.

"Nije odranije poznavao Tijanu, nije bilo međusobne komunikacije i, bez namere da olakšavam, ne možemo da tvrdimo da je ovo danima pripremao, iako ne kažem da nije pripremao tog dana", rekao je ministar. Stefanović je dodao da je osumnjičeni, nakon što je ubio Tijanu, njeno telo zakopao "nekom zemljom koju je imao u gepeku", ali je dodao da ta zemlja nema veze s nekim eventualnim planiranjem ovog ubistva. Kako je istakao, Tijana i ubica se nikada pre nisu sreli.

Ministar je rekao da je osumnjičeni za svirepo ubistvo imao neke manje prestupe, ali ništa slično ovome, a dodao je i da je u pitanju veoma krupan čovek, visok oko dva metra i težak oko sto kilograma.

Policija je pokazala visok nivo profesionalizma i uz gotovo nepostojeće dokaze na početku istrage uspela da pronađe ubicu, a posao je bio otežan, jer nisu postojali raniji kontakti žrtve i ubice, pa nije mogao da se utvrdi motiv zločina, rekao je Stafanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 161 idi na stranu