"Ćuruvija": Kraj istrage u sredu

Istraga o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije, biće završena u sredu, 4. juna saslušanjem poslednjeg svedoka, saznaje Danas od izvora u pravosuđu.

Izvor: B92

Petak, 30.05.2014.

21:55

Default images

Prema informacijama tog lista, naredne sedmice će biti saslušana i preostala dva svedoka. Prvo će u ponedeljak 2. juna u Tužilaštvu za organizovani kriminal biti saslušan kao svedok Dragan Kojadinović, bivši direktor i glavni i odgovorni urednik Studija B, u vreme Ćuruvijinog ubistva.

Zanimljivo je da je Kojadinović izjavio nekoliko godina nakon Ćuruvijinog ubistva da „misli da u policiji znaju ko je šta radio i ko je šta odradio“ i da su neki od kolega novinara „bili i tajni policajci i novinari i na neki način sigurno znaju kako su naše kolege streljane i ko ih je streljao“.

Posle Kojadinovića, u istrazi će kao poslednji svedok u sredu, 4. juna, biti saslušan Dušan Mihajlović, nekadašnji ministar policije u DOS-ovoj vladi. Prvi put od ubistva Ćuruvije 11. aprila 1999. u istrazi je pre dve sedmice svedočila njegova nevenčana supruga Branka Prpa.

Nakon završetka istrage koja je pokrenuta sredinom januara ove godine, Tužilaštvo za organizovani kriminal će odlučivati da li će podići optužnicu ili odustati od krivičnog gonjenja nekadašnjih funkcionera Državne bezbednosti - Radomira Markovića, Milana Radonjića i Ratka Romića, kao i bivšeg pripadnika RDB-a Miroslava Kuraka, koji je osumnjičen da je izvršio ubistvo Ćuruvije. Marković, Radonjić i Romić su u pritvoru, dok je Kurak u bekstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: