Panović: Opozicija je u defanzivi

Zoran Panović kaže da je pomalo bizarno da današnja vlast sahranjuje Jovanku Broz u Kući cveća jer je Tita iz tog mauzoleja izbacivao SRS.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.10.2013.

11:40

Default images

Glavni i odgovorni urednik lista "Danas" je, gostujući u Kažiprstu B92, podsetio da je sadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić, svojevremeno, sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem pravio demonstracije ispred Kuće cveća, tražeći da se Titov leš prebaci u Zagreb.

Još bizarnije je, kako je dodao, to što je taj mauzolej branio Veselin Šljivančanin.

Panović je takođe ocenio da je ogromna razlika između Tita, koji postoji u našem sećanju i vremena koje je on predstavljao, i Jovanke koja je umrla u realnoj Srbiji. To je ogromna diskrepanca, dodao je on.

Glavni i odgovorni urednik lista "Danas" je takođe govorio i o sednici Glavnog odbora DS, rekavši da se pred tu sednicu naslušao dosta priča o tome da li će se bivši predsednik Srbije Boris Tadić vratiti na čelo stranke. Međutim, kako kaže, ta sednica je prošla rutinski.

"Mislim da DS, uz sve svoje mane koje je pokazala, ima kontinuitet demokratski. A to je u našoj klimavoj demokratiji ipak nešto. Koliko će uspeti u tome videćemo, ili će ih pregaziti vreme kao SPO", dodao je on.

Na pitanje da li je Tadića pregazilo vreme i kome bi on danas bio potreban, Panović podseća na ocene da je Tadićev problem u tome što je mlad ušao u politku i što već sada ima iza sebe dva predsednička mandata. Takođe, njegov povratak na političku scenu značio bi krizu opozicije, jer bi to značilo da oni ne mogu da se konsoliduju, dodao je on.

Kada je reč o opoziciji, ona je, po njegovoj oceni, u defanzivi. "Vučić nameće ofanzivu i opoziciju stavlja u defanzivu. Kada im iznese ideje o uređenoj državi, programu za bolji život naše dece, borbu protiv korupcije, opozicija je pred tim nemoćna. SNS se promenila za ovih pet godina, dok je opozicija ušla u dekadenciju i to izgleda poražavajuće, da nemaju ništa da ponude osim optužbi o diktaturi", smatra on.

Panović dodaje da opozicija nema šta da ponudi, a morala bi, kako kaže, da ponude novi moral u politici, da skupe ljude koji će se baviti politikom bez lopovluka, ljude koji će da uđu u gradove i rešavaju probleme. Jer, zaključuje on, birači tih stranaka nisu nestali, samo im treba novi motiv ili novi angažman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: