Gašić: Funkcioneri SNS samokritični

Vrnjačka Banja -- Svi funkcioneri SNS, uključujući i predsednika stranke Aleksandra Vučića, su na sednici Predsedništva te stranke bili samokritični, kaže Bratislav Gašić.

Izvor: Tanjug
Podeli

Funkcioner SNS je Tanjugu u Vrnjačkoj Banji rekao da je atmosfera na tom sastanku bila "onakva kakva može biti u jednoj porodici".

Funkcioner naprednjaka podsetio je da se očekuje da će odluka o tome ko će od ministara iz SNS biti poznata iduće subote, a da o konkretnim imenima juče nije bilo reči.

Pričali smo otvoreno o svim ministarstvima koja vodi Srpska napredna stranka, o učinku svih državnih sekretara, pomoćnika ministara, nismo želeli ništa da sečemo i da tog dana donesemo odluku već da porazgovaramo o tome šta smo do sada uradili", rekao je Gašić.

Na pitanje da li je na sednici Predsedništva bilo reči da predsednik SNS obavlja poslove premijera posle rekonstrukcije, Gašić je kazao da bi "sa dve ruke glasao za to", ali da će o tome raspravljati lideri koalicije - Vučić, Ivica Dačić i Mladjan Dinkić.

I Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković je ranije danas izjavio da bi želeo da mesto premijera nakon rekonstrukcije pripadne SNS.

Gašić je dodao i da je Predsedništvo ovlastilo predsednika stranke da na glavnom odboru iznese mere i predloge za rekonstrukciju Vlade Srbije kada je reč o SNS, a kao ključne ciljeve naveo je zapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta, rad na vladavini prava i pomoć socijalno ugroženom stanovništvu.

Posebno je istakao da nije reč o politički iznudjenoj rekonstrukciji već da se radi na tome da se pronadju bolja kadrovska rešenja koja bi većim radom i angažovanjem pomogla Srbiji.

Politika

strana 1 od 180 idi na stranu