PUPS za očuvanje ćirilice

Beograd -- Partija ujedinjenih penzionera Srbije smatra da pitanje očuvanja ćirilice što pre treba staviti na visoko mesto među prioritetima državne politike.

Izvor: Tanjug
Podeli

Tim povodom PUPS će, tokom aprila, predstaviti svoju "Azbuku za spas ćirilice", saopšteno je iz te stranke.

Kako se navodi u saopštenju, aktivnosti koje je PUPS do sada inicirao za spas ćirilice naišle su na veliku podršku javnosti, ali i na "veoma mlak ili gotovo nikakav odgovor državnih institucija i partija, bilo da su one u vlasti ili u opoziciji".

"Tako je naš predlog da se februar, kad Srbija slavi svoju državnost, proglasi mesecom ćirilice, prošao bez ikakve reakcije nadležnih", poručeno je iz PUPS-a.

Svakog dana u aprilu PUPS će objavljivati po jedno slovo azbuke sa ključnim terminom, koji će ukazati na najveće probleme sa kojima se nacionalno pismo danas suočava.

U saopštenju se podseća da je u Srbiji od 2006. godine na snazi Ustav u kome stoji da je u Srbiji u službenoj upotrebi srpski jezik i ćirilično pismo.

"Sa nacionalnim pismom ne sme da bude šale", poručeno je iz PUPS-a.

Društvo

I Beograd pogasio svetla

Beograd -- Simboličnim gašenjem rasvete i dekorativnog osvetljenja na jedan sat Beograd je učestvovao u globalnoj akciji za očuvanje životne sredine "Sat za našu planetu".

Društvo subota 31.03. 23:40 Komentara: 19
strana 1 od 192 idi na stranu