"Evrointegracije bez zastoja"

Evropske integracije nastavljaju se uobičajenim tokom, bez obzira što je naš put prebačen na teren politike i rešavanje kosovskog pitanja, kaže Milica Delević

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.12.2011.

23:06

Default images

Evropske integracije Srbije nastavljaju se uobičajenim tokom, bez obzira na ostavku potpredsednika Božidara Đelića i činjenicu da je naš put ka EU u velikoj meri prebačen na teren politike i rešavanje kosovskog pitanja, kaže za Novosti direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević.

Ova Vladina institucija već je preuzela značajan deo poslova i projekata koje je vodio Đelićev kabinet, deo je prebačen resornim ministarstvima, a politički dijalog sa EU nadgledaće kabinet premijera Mirka Cvetkovića.

“Što se tiče ispunjavanja tzv. tehničkih obaveza koje imamo prema EU, evropske integracije neće trpeti. Tu nema prostora za bilo kakvo zaustavljanje ili povlačenje sa evropskog kursa. Već je u pripremi revizija nacionalnog programa integracija, kako bismo, pre svega, reformske procese i propise uskladili sa evropskim zakonodavstvom,” rekla je ona.

To što je vrh EU, očigledno, naše dalje napredovanje ka EU čvrsto vezao za kosovski problem, po rečima naše sagovornice, neće biti smetnja za ispunjavanje svih preostalih obaveza na polju reformi.

“Svi reformski zadaci koji su relevantni za martovsku odluku ES o našoj kandidaturi biće ”štiklirani” na vreme. Videćemo da li će to biti dovoljno i za davanje zelenog svetla statusu,” rekla je Delević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: