SD: Predstavljali se kao Interpol

Policija u Smederevu uhapsila je dve osobe zbog sumnje da su se lažno predstavljale kao članovi Interpola i prevarom oštetili više desetina građana.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2011.

11:29

Default images

Uhapšeni su Novica Đ. (48) iz Vrbovca i Snežana T. (39) iz Smedereva, koji su se lažno predstavljali kao direktor Regionalnog centra Interpola za jugoistočnu Evropu i direktorka za područje Balkana.

Kako je navedeno, Novica Đ. i Snežana T. su naveli više osoba da pohađaju kurseve i polažu testove, jer su Interpolu, navodno, potrebni novi službenici u Srbiji. Polaznici su plaćali kurs 200 evra, a policiji je do sada prijavilo prevaru više od njih 30.

Sumnja se da bi moglo da bude i više od stotinu prevarenih, piše u saopštenju.

Kako je saopšteno, polaznicima kurseva su lažni članovi Interpola obećavali da će, nakon obuke i testiranja, imati prioritet kod zapošljavanja i da će im plate u Interpolu biti od 2.000 do 5.000 evra.

U toku "obuke", kako je navedeno, polaznici su snosili razne troškove za predavanja, testiranja, seminare i provere sposobnosti, tako da su pojedini oštećeni i za 3.500 evra.

Kursevi i testiranja izdržljivosti održavali su se u Smederevu, Soko Banji, Velikom Gradištu i Gračanici, a na planini Ozren obavljani su kondicioni testovi i testovi opterećenja.

Policija je navela da je u automobilu N. Đ. nađen pištolj CZ kalibra 9 milimetara, koji je on nosio, iako je imao odobrenje samo za posedovanje, te je tako počinio i krivično delo nedozvoljenog nošenja oružja i eksplozivnih materija i njihovog prometa.

Osumnjičeni će biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu, a kriminalistička policija ispituje sve okolnosti u kojima su činjene prevare.

Policija je pozvala sve građane koji su tako prevareni da prijave slučaj na broj 026/633-127.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: