UNS: Osuda pretnji novinaru Pravde

Beograd -- UNS je osudilo pretnje i uvrede koje su novinaru lista "Pravda" Srećku Milovanoviću uputili pripadnici privatnog obezbeđenja na Filozofskom fakultetu.

Izvor: B92
Podeli

Kako prenosi UNS, nešto posle 13.30 Milovanović je došao na Filozofski fakultet da bi proverio istinitost informacije da je obezbeđenje udarilo pesnicom u stomak jednog od studenata.

Na pitanje šta se događalo i da li je došlo do navedenog incidenta radnici obezbeđenja su Milovanoviću odgovorili: "Priđi još jedan korak, pa da vidiš šta je bilo", "Ko te je pustio?", "Marš, novinarski smrade" i "Sada ću ti pokazati ko sam".

UNS traži da se dekanat Filozofskog fakulteta izjasni da li stoji iza ovakvih postupaka obezbeđenja koje je angažovalo. UNS traži i da policija istraži ovaj incident i saopšti ko je pretio i vređao novinara Milovanovića.

Dekanka Filozofskog fakulteta Vesna Dimitrijević kaže da nije upoznata sa navodima studenata da je jedan njihov kolega povređen u fizičkom sukobu s obezbeđenjem i istakla je da pripadnici obezbeđenja nemaju ovlašćenje da koriste fizičku silu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 169 idi na stranu