Sirija: 250 tenkova ušlo u Rastan

11 ljudi je poginulo u sukobima sirijskih snaga i dezertera u selu Kafar Zita u proviniciji Hama, dok je 250 tenkova ušlo u grad Rastan sa juga.

Izvor: B92

Petak, 30.09.2011.

21:07

Default images

"Pet civila i šest vojnika i agenata službe bezbednosti ubijeni su danas u selu Kafar Zita tokom sukoba vojnika i agenata na jednoj strani i dezertera na drugoj", saopštila je Sirijska organizacija za praćenje ljudskih prava.

Tenkovi i oklopna vozila ušli su u grad Rastan, gde već četiri dana traju borbe između vladinih snaga i dezertera, navela je ova organizacija sa sedištem u Londonu, a preneo AFP.

Hiljade građana demonstriralo danas u Siriji, gde već šest meseci traju antirežimski protesti, u kojima je prema procenama UN do sada život izgubilo 2.700 ljudi.

Mladi demonstrant je ubijen u gradu Homsu tokom jednog protestnog marša koji se održava pod sloganom "pobeda za našu Siriju i naš Jemen".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: