Drašković: Kosovo se brani u Srbiji

Predsednik SPO Vuk Drašković izjavio je da Srbija mora da prihvati realnost na Kosovu i da ga brani smanjenjem nezaposlenosti i siromaštva.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2011.

14:25

Default images

On je rekao da se Kosovo brani u Srbiji tako što će se Srbija okrenuti rešavanju sopstvenih muka i nevolja, uspostavljati evropske vrednosti i vratiti osmeh na lice ljudi.

"Snažimo Srbiju da bude svaki dan jača. To je put kako da branimo Kosovo", poručio je Drašković na obeležavanju stranačke slave Vidovdan u Beogradu.

On je dodao da Srbija na Kosovu može da brani Srbe, manastire i istorijske spomenike.

"Ne smemo voditi politiku koja će od Kosova praviti kamen oko vrata Srbiji", rekao je Drašković uz ocenu da Kosovo nikada nije bilo kamen oko vrata Srbije već podstrek za napredak.
Vuk Draškoviæ sa zvanicama (Tanjug)
Kako je ocenio, u Srbiji niko nije nadležan ni da prizna ni da ne prizna nezavisnost Kosova, "jer je u svakoj ćeliji svakog Srbina utkano verovanje da je Kosovo Srbija".

"Mnogi u Srbiji neće danas da vide da na Kosovu više od 90 odsto građana nisu Srbi i da ne prihvataju Srbiju kao svoju državu i da na toj teritoriji nema znakova državnog prisustva Srbije", ukazao je on i naveo da se proglašavanjem Rezolucije UN 1244 za tapiju suvereniteta Srbija "hvata za jednu paučinu".

"Pricati o suverenitu a suvereniteta nema i voditi politiku odbrane onoga što nema, nije dobro za Srbiju, srpski naord i Srbe na Kosovu", poručio je Drašković.

Na slavi SPO bili su predstavnici diplomatskog kora, među kojima i nemački ambasador Volfgang Mas i predstavnici političkih stranaka - Dragan Đilas, Dušan Petrović, Rasim Ljajić, Nenad Čanak i Miroljub Albijanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: