Utorak, 28.06.2011.

14:25

Drašković: Kosovo se brani u Srbiji

Predsednik SPO Vuk Drašković izjavio je da Srbija mora da prihvati realnost na Kosovu i da ga brani smanjenjem nezaposlenosti i siromaštva.

Izvor: Beta

Draškoviæ: Kosovo se brani u Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

gvozdeni

pre 12 godina

Da nije žalosno bilo bi smešno.Vuk je došao da nam priča kako treba da se radi,pa on da je mogao prodao bi državu kao celinu. I ovo što je izjavio pravi je primer priznavanja kosova. On je jedan od tipičnih primera produžene ruke SAD-a na našim prostorima

isandic

pre 12 godina

Hm, zanimljivo je kako se ovaj Drašković strateški pojavljuje... Dugo ga nema, a onda odjednom svojom poznatom intonacijom i retorikom čisto nam poruči da postoji. Ja mislim da sem ličnog promoterstva Vuk (sramoti mi ime sina) ništa pametno nema da kaže. Zato, sjaši nam više čoveče s grbače i nestani, a u tome imaš moju snažnu podršku!!!

Aleksa

pre 12 godina

@joca "Je li ovo bese isti politicar koji je devedesetih branio Knin u Beogradu?"
Da, ali za one koji kao ne znaju tada je Srbijom vladao i Knin branio "patriota" Milosevic sa svojim crvenim vojvodom i ruzom u kosi, a ne Vuk. Tada je vladajuci stav u Srbiji bio suprotan Vukovom, Srbiju su branili u Kninu pa izgubili i Knin i Srbiju. Ako nastavimo sa takvom politikom danas prema Kosovu, opet cemo sve izgubiti. Ali, to ne vredi govoriti gluvima i otvarati oci na Vidovdan slepima sto prividno imaju i oci i usi.
Za one Srbe koji Vuka Draskovica uporedjuju sa Vukom Brankovicem samo mogu da im kazem da prouce svoju nacionalnu istoriju, a ne epske pesme, jer istorijski Vuk Brankovic NIJE bio izdajnik! Ucimo, razvijajmo svoju zemlju, iskorenjujmo glupost i siromastvo pa cemo povratiti i mnogo vise od Kosova.

Braco

pre 12 godina

Ova Draskoviceva izjava je nesto najrealnije i najpametnije sto sam u zadnje vreme cuo od ovdasnjih politicara.Ovo je jedino moguce resenje.E sad protiv ovog moze biti samo neko ko je protiv ekonomski jake Srbije a kome je to u interesu ne znam - NAMA SRBIMA sigurno nije!

Sumadinac

pre 12 godina

Kako je moguce da i na ovako trezvenu i racionalnu izjavu neko moze imati negativan i uvredljiv komentar.Patriote iz 90-ih bi trebalo da se sakriju u misju rupu i da ne proviruju od sramote!Videli smo kako ste odbranili Kosovo i "pobedili" NATO (sacuvaj nas Boze jos neke takve pobede),dovoljno ste nas "usrecili" svojim rodoljubljem da necemo moci da se oporavimo jos 100 godina.Komunisti koji su preko noci postali veeeeliki srbi jos uvek kao da ne shvataju koji je vek,i u kojoj drzavi zive.Problemi i sporovi se resavaju danas za pregovarackim stolom a ne metkom u potiljak i slanjem u logore na prinudni rad kao 1945.Njihove metode usvajaju i njihovi potomci pa im je tako najomiljeniji argument u raspravi - bejzbol palica,sto su demonstrirali cesto puta na svi vecim mitinzima!A kada bi ne daj Boze ponovo zamirisalo na barut u ovoj nasoj Srbijici svim tim junacinama bi se misteriozno izgubio trag.Prema tome BRACO SRBI pamet u glavu i slusajte Vuka jer u ovom tamnom vilajetu po kom tumaramo jedino on i njegova stanka imaju svetlo uz pomoc koga mozemo pronaci put.

marijan

pre 12 godina

Bolje kasno svatiti nego nikada. Prije rata kada bise serbija spoštovala čovekove pravice nikada nebi imalo šanse izgubiti kosovo,sebija nije igubila rat sa albancima nego sa megjunarodno zajednicu. Tako da sada još jednom imati u okvir sebije to nije realnost.

Шумадинац

pre 12 godina

Има овде хвале на Вуков рачун и подржавање онога што је он радио и осуда погрешне политике, а заборавили сте Вукове предлоге Велике Србије!
Него се сад умувао у власт, па је заборавио и народ и политичари шта је радио. Такође, изјаве да је Србији стратешки циљ улазак у НАТО и потписивање споразума Партнерства за мир у оквиру НАТО без сагласности Владе!

Иначе, био је министар спољних послова 3. март 2004 — 5. јун 2006, а прстом није мрднуо пред МЗ и у УН да се покрене питање МАРТОВСКОГ ПОГРОМА када је протерано десетине хиљада Срба и срушене цркве и куће и наставило да се врши албанско пресељење на територију Космета и пресељење оних унутар Космета.

Па што није питао МЗ да се Срби врате на Космет и обнове срушени објекти?
Већ га то не занима. Само ВЛАСТ! ВЛАСТ! ВЛАСТ!
То је његова "мудрост".

Svasta

pre 12 godina

Ni jedan od politicara ne zasluzuje da vodi Srbiju, Svi do jednog ste 'FINI', 'BRINETE ZA NAROD', HOCETE DA JACATE SRBIJU'... Ali imate jednu manu, svi koristite ime Srbija samo u propagandnoj politici. Kad kazem svi politicari mislim i na OPOZICIJU i na VLADAJUCU KOALICIJU... A svoje clanove gajite da za vama trce i da vam se klanjaju, pih kome se klanjaju, nekome ko prica 100 razlicitih prica ceo svoj zivot! I samo vi jedino znate, samo ste vi pravi, samo vi mozete da uvedete Srbiju u EU? Pazi molim te, ma daj... Ko je kriv za odvajanje Kosova, pa naravno SVI VI, i nema nikog nevinog, jer svi imate po 60 godina, i ucestvujete u politickom zivotu Srbije od Titove smrti... Kad kazem svi vi, to se odnosi bas na sve koji se bave politikom...

leško

pre 12 godina

Vuče Draškoviću, Vi ste Kosovo izgubili nepovratno. Ta Vaša izjava je samo puka propaganda za dobijanje glasova, a i gdje biste sa dva milijuna Albanaca? Pa za 50 godina bi vam ti isti Albanci bili većina u Srbiji.
Daj probudi se više, dosta s lažima čovječe..

zekan

pre 12 godina

Shvati realnost Vuče , ne bi osvojio dovoljno glasova ni da budeš predsednik skupštine stanara u svojoj zgradi !!! Zato ćuti , i uzimaj pare od države kao nebitak lik u vladinom aparatu , jer posle izbora nema više . Možda ćeš morati nešto i da radiš .

Plavi

pre 12 godina

Bolno iskreno kao i uvek!Ali to je u njegovom maniru,trebalo bi da smo se na to vec navikli.Izgleda da javnosti Srbije jos uvek prijaju slatke lazi kvazipoliticara koji pozivajuci se na patriotizam raseljavaju srbe gde god se pojave,setimo se SAO Krajine pa i pomenutog Kosova na posletku.Pitam se sta je jos potrebno da nas snadje pa da pocnemo da slusamo ovog drzavnika cije su se sve procene nazalost obistinile.Resenja koja je on predlagao uvek su bila najmanje losa po nas i gotovo uvek kao po pravilu bila prihvatana prekasno.Srbija bi trebalo da pocne da gleda svoje interese umesto da bude ekpozitura neke "bratske zemlje".Necemo odbraniti Kosovo nekim novim ratom ali mozemo radom!

Zoran

pre 12 godina

Gospodine Draskovicu, Vi ste kao i najcesce do sada u pravu. Zastupao sam i branio Vase misljenje,, od davne 1991. I ako sam nio clan DS glasao za SPO kao najacu stranku opozicije, jedinu jaku da pobedi REZIM Slobodana Milosevica.
Nazalost niste kao politicar uspeli i vreme je i Vama a i meni da se manemo politike. Jaram nam neko nabaci a kamen najcesce okacimo sami na vrat.

Boban

pre 12 godina

Nije uopste pitanje dali mu je stranka velika ili mala . . . ili sta je mogao ili nije mogao da uradi, ali je fakat da mu je SVAKA OVA REC NA MESTU!

Trezveno razmisljanje i suocavanje sa ISTINOM je ono sto nam treba zarad nase buducnosti i nase DECE.

N.

pre 12 godina

sta vam moze reci neko ko zaista na Kosovu zivi? GOSPODINE DRASKOVICU SVAKA CAST! Jedini covek koji govori realno, bez trunke lazi...nije patriotizam i odbrana Kosova dolazak na Vidovdan i svakodnevno, vec izlizano "KOSOVO JE SRCE SRBIJE"! Pa dosta nam je toga, ovaj covek nudi nesto konkretno! Jacajmo Srbiju, jacace i Kosovo! I lepo kaze covek, niko ne moze reci da je i nije priznato, to je prosto deo nas! Da smo slusali sta je pricao, ne bi smo danas imali postojeci problem!
Svaka cast Vuce, jos jednom, i srecna slava.

komshija

pre 12 godina

vuche vashe vreme je proshlo kao i koshtunjavog...iako sam albanac sa kosova ne slazhem se svama jer bi to bio veliki zalogaj za vas i doshlo bi do destabilizacije srbije a to nikome ne odgovara, drzhte se vi tadica i njegove politike jer je manje bezbolna za vas a shto se tice nezavisnosti kosova to je reshena stvar...poz iz prishtine

Filip

pre 12 godina

Kao i uvek do sada - mudre reci mudrog coveka! Hvala mu na tome sto i posle svega sto mu se dogodilo ne odustaje i i dalje hrabro stoji pred gradjanima Srbije pokazujuci im put ka njihovoj boljoj i srecnijoj buducnosti. Na zalost, puno je onih kojima su mrznja i licna korist, od kojih su i gluvi i slepi, glavni zivotni cilj. Samo takvi mogu da i dalje navijaju za resenja koja ce sahraniti Srbiju.

Igor

pre 12 godina

Vuka treba "slusati ili citati izmedju redova". Sto znaci Vuk nam porucuje da dok u centralnoj Srbiji ljudi ne pocnu da zive bolje, necemo imati snage da povratimo suverenitet nad Kosovom i Metohijom.

Maksim KG

pre 12 godina

Dali se ovome sta je izjavio Draskovic danas moze bilo sta oduzeti i dodati ???
Ne, po mom dubokom uverenju,nema se tu sta ni oduzeti,ni dodati,samo jaka Srbija, ekonomski i politicki, moze odbraniti svoje drzavne interese i nikako drugacije,pokusali smo svetlim oruzijem i doziveli smo istorijski poraz od koga se necemo jos decenijama oporaviti.
Zato Srbija mora da sve ucini sto je u nasoj ljudskoj moci,da ojacamo ekonomski,da privucemo sto vise stranih investitora,otvorimo sto vise radnih mesta,da nasa deca imaju buducnost,ako vec mi njihovi roditelji nismo to imali.G
Svakodnevnim guslajnjem o svetom Kosovo i bisanjem u junacka prsa,nista necemo napraviti,nego samo jos vece jad i siramstvo,i na kraju ce nam se stvarno otvoriti "stotinu" svetih Kosova na sve strane nase prelepe otadzbine.

Pera

pre 12 godina

Bravo za Vuka! Kada ovo kaže Čeda, on je izdajnik. U svakom slučaju, možda će i (ne)obavešteni Voja da se obavesti, Vuk je za informacije iz segmenta nacionalnih interesa u načelu osoba od poverenja. Vuče, javi Voji, da malo o'ladi, i sebe i nas.

Joca

pre 12 godina

Je li ovo bese isti politicar koji je devedesetih branio Knin u Beogradu?
Iste gluposti je lupetao i tada. Kako ga je odbranio, poznato je.
Isto tako ce odbraniti IZGUBLJENO Kosovo. U ljudskoj istoriji nije zabelezen slucaj da je neko vojno okupirao neku teritoriju a da je na njoj ostao suverenitet druge drzave. Uz ciju pomoc je OVK vojno osvojila Kosovo sada je bespredmetno pominjati. Cinjenica je da je osvojeno, srpske vojske i policije tamo nema.
Dosta vise sa tim glupostima o Kosovu koje je defakto druga drzava. Osim ako ovaj gospodin ne misli ponovo da ratuje. Samo me interesuje sa cime i
protiv koga. Drugi nacin da ga vrati pod suverenitet Srbije istorija ne poznaje.

Aleksandar

pre 12 godina

Da li to znači da je to kamneje oko vrate jesu i Srbi na KiM, manastiri, crkve, zemljište, preduzeća, rude, šume, vode, tj. sve ono što je po tapijama srpsko?
Ko si ti da poklanjaš ono što nije tvoje?

shortsighted

pre 12 godina

Srbija se brani na Kosovu kao sto je Lazar branio ! a ti vuce si bio ministar pa nista nisi ucinio sem sto si mozda napisao neku knjigu ? koliku energiju si imao 9marta a nisi znao da iskoristis ? strasno !

genius

pre 12 godina

Svaka mu je kO u Njegoša.
Ono što sada možemo da uradimo po pitanju Kosova je da ga ne priznamo kao nezavisnu državu, čime ostavljamo prostora za manevre u budućnosti. Durenjem i kontriranjem svetu ništa nećemo dobiti, samo ćemo se zakopavati sve dublje i dublje. A konačno - Kosovo i Metohiju možemo odbraniti SAMO ako u međuvremenu postanemo ekonomski, kulturno i intelektualno moćna zemlja i narod, a sada smo daleko od toga.

Aleksandar

pre 12 godina

Da li to znači da je to kamneje oko vrate jesu i Srbi na KiM, manastiri, crkve, zemljište, preduzeća, rude, šume, vode, tj. sve ono što je po tapijama srpsko?
Ko si ti da poklanjaš ono što nije tvoje?

genius

pre 12 godina

Svaka mu je kO u Njegoša.
Ono što sada možemo da uradimo po pitanju Kosova je da ga ne priznamo kao nezavisnu državu, čime ostavljamo prostora za manevre u budućnosti. Durenjem i kontriranjem svetu ništa nećemo dobiti, samo ćemo se zakopavati sve dublje i dublje. A konačno - Kosovo i Metohiju možemo odbraniti SAMO ako u međuvremenu postanemo ekonomski, kulturno i intelektualno moćna zemlja i narod, a sada smo daleko od toga.

Pera

pre 12 godina

Bravo za Vuka! Kada ovo kaže Čeda, on je izdajnik. U svakom slučaju, možda će i (ne)obavešteni Voja da se obavesti, Vuk je za informacije iz segmenta nacionalnih interesa u načelu osoba od poverenja. Vuče, javi Voji, da malo o'ladi, i sebe i nas.

shortsighted

pre 12 godina

Srbija se brani na Kosovu kao sto je Lazar branio ! a ti vuce si bio ministar pa nista nisi ucinio sem sto si mozda napisao neku knjigu ? koliku energiju si imao 9marta a nisi znao da iskoristis ? strasno !

Joca

pre 12 godina

Je li ovo bese isti politicar koji je devedesetih branio Knin u Beogradu?
Iste gluposti je lupetao i tada. Kako ga je odbranio, poznato je.
Isto tako ce odbraniti IZGUBLJENO Kosovo. U ljudskoj istoriji nije zabelezen slucaj da je neko vojno okupirao neku teritoriju a da je na njoj ostao suverenitet druge drzave. Uz ciju pomoc je OVK vojno osvojila Kosovo sada je bespredmetno pominjati. Cinjenica je da je osvojeno, srpske vojske i policije tamo nema.
Dosta vise sa tim glupostima o Kosovu koje je defakto druga drzava. Osim ako ovaj gospodin ne misli ponovo da ratuje. Samo me interesuje sa cime i
protiv koga. Drugi nacin da ga vrati pod suverenitet Srbije istorija ne poznaje.

Sumadinac

pre 12 godina

Kako je moguce da i na ovako trezvenu i racionalnu izjavu neko moze imati negativan i uvredljiv komentar.Patriote iz 90-ih bi trebalo da se sakriju u misju rupu i da ne proviruju od sramote!Videli smo kako ste odbranili Kosovo i "pobedili" NATO (sacuvaj nas Boze jos neke takve pobede),dovoljno ste nas "usrecili" svojim rodoljubljem da necemo moci da se oporavimo jos 100 godina.Komunisti koji su preko noci postali veeeeliki srbi jos uvek kao da ne shvataju koji je vek,i u kojoj drzavi zive.Problemi i sporovi se resavaju danas za pregovarackim stolom a ne metkom u potiljak i slanjem u logore na prinudni rad kao 1945.Njihove metode usvajaju i njihovi potomci pa im je tako najomiljeniji argument u raspravi - bejzbol palica,sto su demonstrirali cesto puta na svi vecim mitinzima!A kada bi ne daj Boze ponovo zamirisalo na barut u ovoj nasoj Srbijici svim tim junacinama bi se misteriozno izgubio trag.Prema tome BRACO SRBI pamet u glavu i slusajte Vuka jer u ovom tamnom vilajetu po kom tumaramo jedino on i njegova stanka imaju svetlo uz pomoc koga mozemo pronaci put.

zekan

pre 12 godina

Shvati realnost Vuče , ne bi osvojio dovoljno glasova ni da budeš predsednik skupštine stanara u svojoj zgradi !!! Zato ćuti , i uzimaj pare od države kao nebitak lik u vladinom aparatu , jer posle izbora nema više . Možda ćeš morati nešto i da radiš .

Filip

pre 12 godina

Kao i uvek do sada - mudre reci mudrog coveka! Hvala mu na tome sto i posle svega sto mu se dogodilo ne odustaje i i dalje hrabro stoji pred gradjanima Srbije pokazujuci im put ka njihovoj boljoj i srecnijoj buducnosti. Na zalost, puno je onih kojima su mrznja i licna korist, od kojih su i gluvi i slepi, glavni zivotni cilj. Samo takvi mogu da i dalje navijaju za resenja koja ce sahraniti Srbiju.

Boban

pre 12 godina

Nije uopste pitanje dali mu je stranka velika ili mala . . . ili sta je mogao ili nije mogao da uradi, ali je fakat da mu je SVAKA OVA REC NA MESTU!

Trezveno razmisljanje i suocavanje sa ISTINOM je ono sto nam treba zarad nase buducnosti i nase DECE.

Plavi

pre 12 godina

Bolno iskreno kao i uvek!Ali to je u njegovom maniru,trebalo bi da smo se na to vec navikli.Izgleda da javnosti Srbije jos uvek prijaju slatke lazi kvazipoliticara koji pozivajuci se na patriotizam raseljavaju srbe gde god se pojave,setimo se SAO Krajine pa i pomenutog Kosova na posletku.Pitam se sta je jos potrebno da nas snadje pa da pocnemo da slusamo ovog drzavnika cije su se sve procene nazalost obistinile.Resenja koja je on predlagao uvek su bila najmanje losa po nas i gotovo uvek kao po pravilu bila prihvatana prekasno.Srbija bi trebalo da pocne da gleda svoje interese umesto da bude ekpozitura neke "bratske zemlje".Necemo odbraniti Kosovo nekim novim ratom ali mozemo radom!

Braco

pre 12 godina

Ova Draskoviceva izjava je nesto najrealnije i najpametnije sto sam u zadnje vreme cuo od ovdasnjih politicara.Ovo je jedino moguce resenje.E sad protiv ovog moze biti samo neko ko je protiv ekonomski jake Srbije a kome je to u interesu ne znam - NAMA SRBIMA sigurno nije!

Igor

pre 12 godina

Vuka treba "slusati ili citati izmedju redova". Sto znaci Vuk nam porucuje da dok u centralnoj Srbiji ljudi ne pocnu da zive bolje, necemo imati snage da povratimo suverenitet nad Kosovom i Metohijom.

Maksim KG

pre 12 godina

Dali se ovome sta je izjavio Draskovic danas moze bilo sta oduzeti i dodati ???
Ne, po mom dubokom uverenju,nema se tu sta ni oduzeti,ni dodati,samo jaka Srbija, ekonomski i politicki, moze odbraniti svoje drzavne interese i nikako drugacije,pokusali smo svetlim oruzijem i doziveli smo istorijski poraz od koga se necemo jos decenijama oporaviti.
Zato Srbija mora da sve ucini sto je u nasoj ljudskoj moci,da ojacamo ekonomski,da privucemo sto vise stranih investitora,otvorimo sto vise radnih mesta,da nasa deca imaju buducnost,ako vec mi njihovi roditelji nismo to imali.G
Svakodnevnim guslajnjem o svetom Kosovo i bisanjem u junacka prsa,nista necemo napraviti,nego samo jos vece jad i siramstvo,i na kraju ce nam se stvarno otvoriti "stotinu" svetih Kosova na sve strane nase prelepe otadzbine.

N.

pre 12 godina

sta vam moze reci neko ko zaista na Kosovu zivi? GOSPODINE DRASKOVICU SVAKA CAST! Jedini covek koji govori realno, bez trunke lazi...nije patriotizam i odbrana Kosova dolazak na Vidovdan i svakodnevno, vec izlizano "KOSOVO JE SRCE SRBIJE"! Pa dosta nam je toga, ovaj covek nudi nesto konkretno! Jacajmo Srbiju, jacace i Kosovo! I lepo kaze covek, niko ne moze reci da je i nije priznato, to je prosto deo nas! Da smo slusali sta je pricao, ne bi smo danas imali postojeci problem!
Svaka cast Vuce, jos jednom, i srecna slava.

Zoran

pre 12 godina

Gospodine Draskovicu, Vi ste kao i najcesce do sada u pravu. Zastupao sam i branio Vase misljenje,, od davne 1991. I ako sam nio clan DS glasao za SPO kao najacu stranku opozicije, jedinu jaku da pobedi REZIM Slobodana Milosevica.
Nazalost niste kao politicar uspeli i vreme je i Vama a i meni da se manemo politike. Jaram nam neko nabaci a kamen najcesce okacimo sami na vrat.

komshija

pre 12 godina

vuche vashe vreme je proshlo kao i koshtunjavog...iako sam albanac sa kosova ne slazhem se svama jer bi to bio veliki zalogaj za vas i doshlo bi do destabilizacije srbije a to nikome ne odgovara, drzhte se vi tadica i njegove politike jer je manje bezbolna za vas a shto se tice nezavisnosti kosova to je reshena stvar...poz iz prishtine

Шумадинац

pre 12 godina

Има овде хвале на Вуков рачун и подржавање онога што је он радио и осуда погрешне политике, а заборавили сте Вукове предлоге Велике Србије!
Него се сад умувао у власт, па је заборавио и народ и политичари шта је радио. Такође, изјаве да је Србији стратешки циљ улазак у НАТО и потписивање споразума Партнерства за мир у оквиру НАТО без сагласности Владе!

Иначе, био је министар спољних послова 3. март 2004 — 5. јун 2006, а прстом није мрднуо пред МЗ и у УН да се покрене питање МАРТОВСКОГ ПОГРОМА када је протерано десетине хиљада Срба и срушене цркве и куће и наставило да се врши албанско пресељење на територију Космета и пресељење оних унутар Космета.

Па што није питао МЗ да се Срби врате на Космет и обнове срушени објекти?
Већ га то не занима. Само ВЛАСТ! ВЛАСТ! ВЛАСТ!
То је његова "мудрост".

Aleksa

pre 12 godina

@joca "Je li ovo bese isti politicar koji je devedesetih branio Knin u Beogradu?"
Da, ali za one koji kao ne znaju tada je Srbijom vladao i Knin branio "patriota" Milosevic sa svojim crvenim vojvodom i ruzom u kosi, a ne Vuk. Tada je vladajuci stav u Srbiji bio suprotan Vukovom, Srbiju su branili u Kninu pa izgubili i Knin i Srbiju. Ako nastavimo sa takvom politikom danas prema Kosovu, opet cemo sve izgubiti. Ali, to ne vredi govoriti gluvima i otvarati oci na Vidovdan slepima sto prividno imaju i oci i usi.
Za one Srbe koji Vuka Draskovica uporedjuju sa Vukom Brankovicem samo mogu da im kazem da prouce svoju nacionalnu istoriju, a ne epske pesme, jer istorijski Vuk Brankovic NIJE bio izdajnik! Ucimo, razvijajmo svoju zemlju, iskorenjujmo glupost i siromastvo pa cemo povratiti i mnogo vise od Kosova.

leško

pre 12 godina

Vuče Draškoviću, Vi ste Kosovo izgubili nepovratno. Ta Vaša izjava je samo puka propaganda za dobijanje glasova, a i gdje biste sa dva milijuna Albanaca? Pa za 50 godina bi vam ti isti Albanci bili većina u Srbiji.
Daj probudi se više, dosta s lažima čovječe..

Svasta

pre 12 godina

Ni jedan od politicara ne zasluzuje da vodi Srbiju, Svi do jednog ste 'FINI', 'BRINETE ZA NAROD', HOCETE DA JACATE SRBIJU'... Ali imate jednu manu, svi koristite ime Srbija samo u propagandnoj politici. Kad kazem svi politicari mislim i na OPOZICIJU i na VLADAJUCU KOALICIJU... A svoje clanove gajite da za vama trce i da vam se klanjaju, pih kome se klanjaju, nekome ko prica 100 razlicitih prica ceo svoj zivot! I samo vi jedino znate, samo ste vi pravi, samo vi mozete da uvedete Srbiju u EU? Pazi molim te, ma daj... Ko je kriv za odvajanje Kosova, pa naravno SVI VI, i nema nikog nevinog, jer svi imate po 60 godina, i ucestvujete u politickom zivotu Srbije od Titove smrti... Kad kazem svi vi, to se odnosi bas na sve koji se bave politikom...

marijan

pre 12 godina

Bolje kasno svatiti nego nikada. Prije rata kada bise serbija spoštovala čovekove pravice nikada nebi imalo šanse izgubiti kosovo,sebija nije igubila rat sa albancima nego sa megjunarodno zajednicu. Tako da sada još jednom imati u okvir sebije to nije realnost.

isandic

pre 12 godina

Hm, zanimljivo je kako se ovaj Drašković strateški pojavljuje... Dugo ga nema, a onda odjednom svojom poznatom intonacijom i retorikom čisto nam poruči da postoji. Ja mislim da sem ličnog promoterstva Vuk (sramoti mi ime sina) ništa pametno nema da kaže. Zato, sjaši nam više čoveče s grbače i nestani, a u tome imaš moju snažnu podršku!!!

gvozdeni

pre 12 godina

Da nije žalosno bilo bi smešno.Vuk je došao da nam priča kako treba da se radi,pa on da je mogao prodao bi državu kao celinu. I ovo što je izjavio pravi je primer priznavanja kosova. On je jedan od tipičnih primera produžene ruke SAD-a na našim prostorima

Aleksandar

pre 12 godina

Da li to znači da je to kamneje oko vrate jesu i Srbi na KiM, manastiri, crkve, zemljište, preduzeća, rude, šume, vode, tj. sve ono što je po tapijama srpsko?
Ko si ti da poklanjaš ono što nije tvoje?

Joca

pre 12 godina

Je li ovo bese isti politicar koji je devedesetih branio Knin u Beogradu?
Iste gluposti je lupetao i tada. Kako ga je odbranio, poznato je.
Isto tako ce odbraniti IZGUBLJENO Kosovo. U ljudskoj istoriji nije zabelezen slucaj da je neko vojno okupirao neku teritoriju a da je na njoj ostao suverenitet druge drzave. Uz ciju pomoc je OVK vojno osvojila Kosovo sada je bespredmetno pominjati. Cinjenica je da je osvojeno, srpske vojske i policije tamo nema.
Dosta vise sa tim glupostima o Kosovu koje je defakto druga drzava. Osim ako ovaj gospodin ne misli ponovo da ratuje. Samo me interesuje sa cime i
protiv koga. Drugi nacin da ga vrati pod suverenitet Srbije istorija ne poznaje.

shortsighted

pre 12 godina

Srbija se brani na Kosovu kao sto je Lazar branio ! a ti vuce si bio ministar pa nista nisi ucinio sem sto si mozda napisao neku knjigu ? koliku energiju si imao 9marta a nisi znao da iskoristis ? strasno !

Pera

pre 12 godina

Bravo za Vuka! Kada ovo kaže Čeda, on je izdajnik. U svakom slučaju, možda će i (ne)obavešteni Voja da se obavesti, Vuk je za informacije iz segmenta nacionalnih interesa u načelu osoba od poverenja. Vuče, javi Voji, da malo o'ladi, i sebe i nas.

leško

pre 12 godina

Vuče Draškoviću, Vi ste Kosovo izgubili nepovratno. Ta Vaša izjava je samo puka propaganda za dobijanje glasova, a i gdje biste sa dva milijuna Albanaca? Pa za 50 godina bi vam ti isti Albanci bili većina u Srbiji.
Daj probudi se više, dosta s lažima čovječe..

komshija

pre 12 godina

vuche vashe vreme je proshlo kao i koshtunjavog...iako sam albanac sa kosova ne slazhem se svama jer bi to bio veliki zalogaj za vas i doshlo bi do destabilizacije srbije a to nikome ne odgovara, drzhte se vi tadica i njegove politike jer je manje bezbolna za vas a shto se tice nezavisnosti kosova to je reshena stvar...poz iz prishtine

zekan

pre 12 godina

Shvati realnost Vuče , ne bi osvojio dovoljno glasova ni da budeš predsednik skupštine stanara u svojoj zgradi !!! Zato ćuti , i uzimaj pare od države kao nebitak lik u vladinom aparatu , jer posle izbora nema više . Možda ćeš morati nešto i da radiš .

genius

pre 12 godina

Svaka mu je kO u Njegoša.
Ono što sada možemo da uradimo po pitanju Kosova je da ga ne priznamo kao nezavisnu državu, čime ostavljamo prostora za manevre u budućnosti. Durenjem i kontriranjem svetu ništa nećemo dobiti, samo ćemo se zakopavati sve dublje i dublje. A konačno - Kosovo i Metohiju možemo odbraniti SAMO ako u međuvremenu postanemo ekonomski, kulturno i intelektualno moćna zemlja i narod, a sada smo daleko od toga.

Sumadinac

pre 12 godina

Kako je moguce da i na ovako trezvenu i racionalnu izjavu neko moze imati negativan i uvredljiv komentar.Patriote iz 90-ih bi trebalo da se sakriju u misju rupu i da ne proviruju od sramote!Videli smo kako ste odbranili Kosovo i "pobedili" NATO (sacuvaj nas Boze jos neke takve pobede),dovoljno ste nas "usrecili" svojim rodoljubljem da necemo moci da se oporavimo jos 100 godina.Komunisti koji su preko noci postali veeeeliki srbi jos uvek kao da ne shvataju koji je vek,i u kojoj drzavi zive.Problemi i sporovi se resavaju danas za pregovarackim stolom a ne metkom u potiljak i slanjem u logore na prinudni rad kao 1945.Njihove metode usvajaju i njihovi potomci pa im je tako najomiljeniji argument u raspravi - bejzbol palica,sto su demonstrirali cesto puta na svi vecim mitinzima!A kada bi ne daj Boze ponovo zamirisalo na barut u ovoj nasoj Srbijici svim tim junacinama bi se misteriozno izgubio trag.Prema tome BRACO SRBI pamet u glavu i slusajte Vuka jer u ovom tamnom vilajetu po kom tumaramo jedino on i njegova stanka imaju svetlo uz pomoc koga mozemo pronaci put.

marijan

pre 12 godina

Bolje kasno svatiti nego nikada. Prije rata kada bise serbija spoštovala čovekove pravice nikada nebi imalo šanse izgubiti kosovo,sebija nije igubila rat sa albancima nego sa megjunarodno zajednicu. Tako da sada još jednom imati u okvir sebije to nije realnost.

Шумадинац

pre 12 godina

Има овде хвале на Вуков рачун и подржавање онога што је он радио и осуда погрешне политике, а заборавили сте Вукове предлоге Велике Србије!
Него се сад умувао у власт, па је заборавио и народ и политичари шта је радио. Такође, изјаве да је Србији стратешки циљ улазак у НАТО и потписивање споразума Партнерства за мир у оквиру НАТО без сагласности Владе!

Иначе, био је министар спољних послова 3. март 2004 — 5. јун 2006, а прстом није мрднуо пред МЗ и у УН да се покрене питање МАРТОВСКОГ ПОГРОМА када је протерано десетине хиљада Срба и срушене цркве и куће и наставило да се врши албанско пресељење на територију Космета и пресељење оних унутар Космета.

Па што није питао МЗ да се Срби врате на Космет и обнове срушени објекти?
Већ га то не занима. Само ВЛАСТ! ВЛАСТ! ВЛАСТ!
То је његова "мудрост".

Filip

pre 12 godina

Kao i uvek do sada - mudre reci mudrog coveka! Hvala mu na tome sto i posle svega sto mu se dogodilo ne odustaje i i dalje hrabro stoji pred gradjanima Srbije pokazujuci im put ka njihovoj boljoj i srecnijoj buducnosti. Na zalost, puno je onih kojima su mrznja i licna korist, od kojih su i gluvi i slepi, glavni zivotni cilj. Samo takvi mogu da i dalje navijaju za resenja koja ce sahraniti Srbiju.

N.

pre 12 godina

sta vam moze reci neko ko zaista na Kosovu zivi? GOSPODINE DRASKOVICU SVAKA CAST! Jedini covek koji govori realno, bez trunke lazi...nije patriotizam i odbrana Kosova dolazak na Vidovdan i svakodnevno, vec izlizano "KOSOVO JE SRCE SRBIJE"! Pa dosta nam je toga, ovaj covek nudi nesto konkretno! Jacajmo Srbiju, jacace i Kosovo! I lepo kaze covek, niko ne moze reci da je i nije priznato, to je prosto deo nas! Da smo slusali sta je pricao, ne bi smo danas imali postojeci problem!
Svaka cast Vuce, jos jednom, i srecna slava.

Zoran

pre 12 godina

Gospodine Draskovicu, Vi ste kao i najcesce do sada u pravu. Zastupao sam i branio Vase misljenje,, od davne 1991. I ako sam nio clan DS glasao za SPO kao najacu stranku opozicije, jedinu jaku da pobedi REZIM Slobodana Milosevica.
Nazalost niste kao politicar uspeli i vreme je i Vama a i meni da se manemo politike. Jaram nam neko nabaci a kamen najcesce okacimo sami na vrat.

Boban

pre 12 godina

Nije uopste pitanje dali mu je stranka velika ili mala . . . ili sta je mogao ili nije mogao da uradi, ali je fakat da mu je SVAKA OVA REC NA MESTU!

Trezveno razmisljanje i suocavanje sa ISTINOM je ono sto nam treba zarad nase buducnosti i nase DECE.

Igor

pre 12 godina

Vuka treba "slusati ili citati izmedju redova". Sto znaci Vuk nam porucuje da dok u centralnoj Srbiji ljudi ne pocnu da zive bolje, necemo imati snage da povratimo suverenitet nad Kosovom i Metohijom.

Plavi

pre 12 godina

Bolno iskreno kao i uvek!Ali to je u njegovom maniru,trebalo bi da smo se na to vec navikli.Izgleda da javnosti Srbije jos uvek prijaju slatke lazi kvazipoliticara koji pozivajuci se na patriotizam raseljavaju srbe gde god se pojave,setimo se SAO Krajine pa i pomenutog Kosova na posletku.Pitam se sta je jos potrebno da nas snadje pa da pocnemo da slusamo ovog drzavnika cije su se sve procene nazalost obistinile.Resenja koja je on predlagao uvek su bila najmanje losa po nas i gotovo uvek kao po pravilu bila prihvatana prekasno.Srbija bi trebalo da pocne da gleda svoje interese umesto da bude ekpozitura neke "bratske zemlje".Necemo odbraniti Kosovo nekim novim ratom ali mozemo radom!

Braco

pre 12 godina

Ova Draskoviceva izjava je nesto najrealnije i najpametnije sto sam u zadnje vreme cuo od ovdasnjih politicara.Ovo je jedino moguce resenje.E sad protiv ovog moze biti samo neko ko je protiv ekonomski jake Srbije a kome je to u interesu ne znam - NAMA SRBIMA sigurno nije!

Maksim KG

pre 12 godina

Dali se ovome sta je izjavio Draskovic danas moze bilo sta oduzeti i dodati ???
Ne, po mom dubokom uverenju,nema se tu sta ni oduzeti,ni dodati,samo jaka Srbija, ekonomski i politicki, moze odbraniti svoje drzavne interese i nikako drugacije,pokusali smo svetlim oruzijem i doziveli smo istorijski poraz od koga se necemo jos decenijama oporaviti.
Zato Srbija mora da sve ucini sto je u nasoj ljudskoj moci,da ojacamo ekonomski,da privucemo sto vise stranih investitora,otvorimo sto vise radnih mesta,da nasa deca imaju buducnost,ako vec mi njihovi roditelji nismo to imali.G
Svakodnevnim guslajnjem o svetom Kosovo i bisanjem u junacka prsa,nista necemo napraviti,nego samo jos vece jad i siramstvo,i na kraju ce nam se stvarno otvoriti "stotinu" svetih Kosova na sve strane nase prelepe otadzbine.

Aleksa

pre 12 godina

@joca "Je li ovo bese isti politicar koji je devedesetih branio Knin u Beogradu?"
Da, ali za one koji kao ne znaju tada je Srbijom vladao i Knin branio "patriota" Milosevic sa svojim crvenim vojvodom i ruzom u kosi, a ne Vuk. Tada je vladajuci stav u Srbiji bio suprotan Vukovom, Srbiju su branili u Kninu pa izgubili i Knin i Srbiju. Ako nastavimo sa takvom politikom danas prema Kosovu, opet cemo sve izgubiti. Ali, to ne vredi govoriti gluvima i otvarati oci na Vidovdan slepima sto prividno imaju i oci i usi.
Za one Srbe koji Vuka Draskovica uporedjuju sa Vukom Brankovicem samo mogu da im kazem da prouce svoju nacionalnu istoriju, a ne epske pesme, jer istorijski Vuk Brankovic NIJE bio izdajnik! Ucimo, razvijajmo svoju zemlju, iskorenjujmo glupost i siromastvo pa cemo povratiti i mnogo vise od Kosova.

isandic

pre 12 godina

Hm, zanimljivo je kako se ovaj Drašković strateški pojavljuje... Dugo ga nema, a onda odjednom svojom poznatom intonacijom i retorikom čisto nam poruči da postoji. Ja mislim da sem ličnog promoterstva Vuk (sramoti mi ime sina) ništa pametno nema da kaže. Zato, sjaši nam više čoveče s grbače i nestani, a u tome imaš moju snažnu podršku!!!

Svasta

pre 12 godina

Ni jedan od politicara ne zasluzuje da vodi Srbiju, Svi do jednog ste 'FINI', 'BRINETE ZA NAROD', HOCETE DA JACATE SRBIJU'... Ali imate jednu manu, svi koristite ime Srbija samo u propagandnoj politici. Kad kazem svi politicari mislim i na OPOZICIJU i na VLADAJUCU KOALICIJU... A svoje clanove gajite da za vama trce i da vam se klanjaju, pih kome se klanjaju, nekome ko prica 100 razlicitih prica ceo svoj zivot! I samo vi jedino znate, samo ste vi pravi, samo vi mozete da uvedete Srbiju u EU? Pazi molim te, ma daj... Ko je kriv za odvajanje Kosova, pa naravno SVI VI, i nema nikog nevinog, jer svi imate po 60 godina, i ucestvujete u politickom zivotu Srbije od Titove smrti... Kad kazem svi vi, to se odnosi bas na sve koji se bave politikom...

gvozdeni

pre 12 godina

Da nije žalosno bilo bi smešno.Vuk je došao da nam priča kako treba da se radi,pa on da je mogao prodao bi državu kao celinu. I ovo što je izjavio pravi je primer priznavanja kosova. On je jedan od tipičnih primera produžene ruke SAD-a na našim prostorima