Beograd: Sneg ne pravi probleme

Beograd -- Sneg koji je padao u Beogradu nije uzrokovao veće probleme i zakrčenja na ulicama glavnog grada, izjavio je direktor u Gradskoj čistoći Aziz Azizi.

Izvor: Beta, Tanjug Beograd
Podeli

"I dalje su naše ekipe na terenu, 800 ljudi je prisutno na ulicama grada", kazao je Azizi.

Prema njegovim rečima za čišćenje snega angažovani su svi raspoložiivi kapaciteti Gradske čistoće, pa se ne očekuju problemi na beogradskim ulicama.

"Radnici Gradske čistoće čiste i posipaju so na autobuskim stajalištima, trotoarima širim od pet metara, u podzemnim prolazima, na stepeništima, pasarelama i pešačkim prelazima. Očišćeno je sve u centralnom delu grada, a sada radimo na periferiji", kazao je Azizi.

Kako je agenciji Beta rečeno na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla", osim kraćih kašnjenja, nema većih problema u avio-saobraćaju, a otkazan je jedino let za Podgoricu, pošto je tamošnji aerodrom zatvoren zbog snega.

Saobraćaj pojačan, zastoja nema

Saobraćaj na beogradskim ulicama oko podneva je pojačan, ali se odvija bez većih zastoja.

U "Žutom taksiju" saopštili su da se vozila kreću usporeno preko mostova i upozoravali vozače da izbegavaju strme i poprečne ulice, a da koriste glavne saobraćajnice s kojih je očišćen sneg.

Gužva na mostu "Gazela", izazvana saobraćajnom nezgodom, raščišćena je, a saobraćaj koji je bio blokiran u oba smera sada se odvija normalno, rečeno je Tanjugu u tom taksi udruženju.

U sudaru vozila gradskog saobraćaja i dva putnička automobila, koji se jutros dogodio kod Mostarske petlje, lakše povrede su zadobile tri odrasle osobe i dvoje dece, potvrđeno je Tanjugu u Službi za informisanje MUP-a Srbije.

strana 1 od 854 idi na stranu