Novčana kazna zbog borbi pasa

Jagodina -- Sudija Osnovnog suda u Jagodini Dejana Milovanović izrekla je novčane kazne osobama koje su početkom novembra u Kolarima organizovale borbu pasa i klađenje.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kazne su izrečene Dragoslavu Dimitrijeviću i Vesni Antonijević iz Jagodine, Andreasu Bašingeru iz Beča i Nevenu Dostaniću iz Sremske Mitrovice.

Dimitrijević i Dostanić su kažnjeni sa po 200.000 dinara, Bešinger sa 150.000 i Antonijevićeva sa 100.000 dinara, izjavila je Tanjugu portparolka Osnovnog suda Jasmina Tašković.

"Presuda je objavljena, a u ponedeljak će, najverovatnije, biti pročitana i obrazložena", rekla je Taškovićeva i napomenula da je okrivljenima ukinut pritvor.

Prema njenim rečima, postupak prema petom okrivljenom Nikoli Dostaniću je razdvojen jer se radi o mlađem punoletnom licu i zatraženo je veštačenje duševne zrelosti Centra za socijalni rad.

Dimitrijevića, Dostanića, Bešingera i Antonijevićevu policija je uhapsila 6. novembra u selu Kolare kod Jagodine.

Prema saopštenju Policijske uprave u Jagodini, Dimitrijević je organizovao, u dvorištu Antonijevićeve, borbu između dva psa, vlasništo Dostanića i Bešingera, koju je pratilo oko 50 osoba iz Srbije, Grčke, Austrije i Nemačke.

Policija je pronašla tepih na kome su bili tragovi krvi, vagu za merenje pasa, vitaminske injekcije, aparat sa municijom za ubijanje teško povređenih pasa i kameru za snimanje borbi.

Zatečene pse, krvave i povređene, policija je oduzela i posredstvom Veterinarskog instituta u Jagodini, smestila u azil Zavoda za higijenu u Ćupriji, na oporavak.

Za ovo krivično delo (borba psa, klađenje) zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do tri godine zatvora i novčana kazna.

Međutim, sud je ovo krivično delo prekvalifikovao u blaži oblik, jer za pretodno nije našao dokaze, napomenula je Taškovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 854 idi na stranu