Neko iz BIA ućutkuje Simovića?

Opasnost da istraga pozadine ubistva Zorana Đinđića bude onemogućena, jer nepoznate osobe iz BIA rade na tome da Miloš Simović ne progovori, piše "Politika".

Izvor: FoNet, Politika

Sreda, 30.06.2010.

08:56

Default images

"Politici" je u izvorima bliskim ministarstvima policije i pravde rečeno da je ta osoba, najverovatnije iz BIA, u nedelju posetila Simovića u zatvoru Zabela.

"Ta osoba došla je kod Simovića inkognito. Razlog nije bila ponuda da za nova saznanja koja bi saopštio dobije status svedoka saradnika, za šta se Simović grčevito bori", rekao je izvor "Politike".

Poseta je obavljena mimo zatvorske procedure.

"Poseta na takav način predstavlja vid pritiska na njega i može se shvatiti kao vid zastrašivanja, ali i pretnji i ucena, u vezi sa tim šta bi on mogao da izjavi", kazao je isti izvor, ne precizirajući kakav je razgovor vođen sa Simovićem niti ko pokušava da ga zastraši.

U BIA za "Politiku" je rečeno da ta agencija nije uključena u eventualne pregovore sa Milošem Simovićem.

"Niko iz BIA nije u nedelju posetio Miloša Simovića", kazao je Jovan Stojić, šef kabineta direktora BIA.

Izvori bliski MUP-u i Ministarstvu pravde demantuju informaciju da je Miloša Simovića u zatvoru posetio Jovan Prijić, zamenik republičkog tužioca, koji je kao specijalni tužilac podigao optužnicu za atentat na premijera i ostale zločine "zemunskog klana". Ko je posetio Miloša Simovića, za sada nije poznato, piše "Politika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: