S.Koreja: Smrtna kazna zbog deviza

Tokio -- Severna Koreja je zabranila upotrebu svih stranih valuta i zapretila smrtnom kaznom onima koji to ne budu poštovali.

Izvor: FoNet
Podeli

Ekspert za severnokorejska pitanja Jiro Ishimaru i osnivač i urednik japanskog časopisa Rimjin-Gang koji objavljuje članke i fotografije Severnokorejaca koji tamo žive, objavio je fotografiju saopštenja severnokorejske vlade o toj zabrani koja nosi datum 28. decembar 2009.

Na fotografiji koju je uslikao početkom januara u predgrađu Pjongjanga jedan od saradnika časopisa, vidi se da je saopštenje o zabrani izdalo 28. decembra inistarstvo narodne bezbednosti, prenela je japanska novinska agencija Kjodo.

U saopštenju se najavljuje zabrana upotrebe svih stranih valuta od 1. januara ove godine i pozivaju svi koji primete nezakonitu upotrebu stranog novca da to "odmah prijave nadležnim vlastima".

Nacionalna valuta Severne Koreje je von.

Svet

SAD i Italija o Deklaraciji

Vašington -- Sjedinjene Američke Države su pozdravile Deklaraciju o Srebrenci, kao pozitivan korak ka pomirenju. Italija kaže da je to važan korak za evropski razvoj Srbije.

Svet sreda 31.03. 22:38 Komentara: 1

Dogovor o sankcijama Iranu

London -- Šest vodećih svetskih sila dogovorile su se da u narednih nekoliko dana započnu rad na novim sankcijama za Iran zbog njegovog spornog nuklearnog programa.

Svet sreda 31.03. 20:07 Komentara: 6

Referendum u Iraku

Bagdad -- Frakcija Moktade al Sadra konsultovaće irački narod putem referenduma o tome kog kandidata za premijera da podrži, saopštili su predstavnici te frakcije.

Svet sreda 31.03. 17:42 Komentara: 0
strana 1 od 252 idi na stranu