Protokol o readmisiji sa Mađarskom

Horgoš -- Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske, Ivica Dačić i Imre Forgaš, potpisali su Protokol o readmisiji.

Izvor: Tanjug
Podeli

Tim dokumentom predviđeno je vraćanje u matične države osoba koje nelegalno borave na tuđim teritorijama. Posle potpisivanja protokola na graničnom prelazu Horgoš-Roske, Dačić je rekao Tanjugu da se taj dokument odnosi na realizaciju već potpisanog sporazuma o readmisiji između Srbije i Evropske zajednice.

Neophodno je da sa svim državama članicama Evropske zajednice pojedinačno "potpišemo protokole o readmisiji, odnosno o vraćanju osoba koje nelegalno borave na tuđim teritorijama u matične države", rekao je zamenik srpskog premijera.

Prema njegovim rečima, takav protokol je jutros simbolično potpisan s Mađarskom i on predstavlja "jedan od kriterujuma mape puta koju smo ispunili, u skladu sa uslovima Evropske zajednice".

"Za sada nema velikog broja ljudi koji će biti vraćeni, što u svakom slučaju zavisi od države do države", rekao je Dačić.

Mađarski ministar unutrašnjih poslova i pravde je tom prilikom, u znak prijateljstva i saradnje, simbolično udario granični pečat u pasoš srpskih ministara unutrašnjih poslova i pravde, Ivice Dačića i Snežane Malović.

strana 1 od 885 idi na stranu