UN: U napadu ranjeno petoro ljudi

Kinšasa -- Naoružane osobe u sukobima na severu Demokratske Republike Kongo pucale su na helikopter Ujedinjenih nacija i ranile petoro ljudi, saopštila mirovna misija UN.

Izvor: Tanjug
Podeli

Napadnutim helikopterom dopremane su namirnice za pripadnike mirovne misije, koja je nedavno stigla u grad Dongo u pokrajini Ekvator, rekao je portparol misije MONUC. "Helikopter je napadnut dok se nalazio na zemlji. Povređeno je petoro ljudi, ali oni nisu u životnoj opasnosti", rekao je za Rojters portparol Madnodže Munubai.

Ovo je drugi put ove nedelje da su naoružani napadači pucali na helikopter UN u Dongu, gde je oko 20 mirovnjaka iz Gane raspoređeno kako bi pomogli u smirivanju plemenskih sukoba, u kojima je tokom poslednjih nekoliko sedmica poginulo najmanje 100 ljudi.

Lokalna plemena Lobala i Boba odavno se bore za prava nad ribolovom, a sukobi su se rasplamsali kada su naoružani seljani prošlog meseca u Dongu ubili najmanje 100 ljudi, među kojima i 47 policajaca.

U dva sukoba prošle nedelje, ubijeno je još 11 ljudi, a najmanje 50.000 ljudi napustilo je svoje kuće, bežeći većinom u susednu Republiku Kongo.

Info

Euleks priveo Nazima Blacu

Priština -- Euleks priveo N. Blacu koji tvrdi da je kao pripadnik Obaveštajne službe Kosova učestvovao u ubistvima političara na Kosovu po narudžbini stranke Hašima Tačija.

Kosovo ponedeljak 30.11. 23:39 Komentara: 6

Počinje selidba sudova

Beograd -- Preseljenje sudova i sudskih predmeta, prema novoj organizaciji pravosuđa, trebalo bi da počne sutra, a u sudovima su u toku poslednje pripreme za to.

Društvo ponedeljak 30.11. 23:30 Komentara: 4
strana 1 od 840 idi na stranu