Nagrada "Dušan Bogavac" Domonjiju

Beograd -- Novinar Pavel Domonji je dobitnik novinarske nagrade "Dušan Bogavac" za 2009. godinu, saopštilo je Nezavisno udruženje novinara Srbije.

Izvor: Beta
Podeli

"U novinarskom angazmanu i javnoj komunikaciji Pavel Domonji dosledno i hrabro zastupa progresivne, demokratske i antifasisticke stavove", naveo je žiri u obrazloženju nagrade koju se tradicionalno dodeljuje za etiku i hrabrost.

U obrazloženju se navodi da je kao samostalni novinar Domonji tokom bogate karijere pisao za listove Vzlet, Hlas ljudu, Borba, Odgovor, vršački magazin Košava, Nezavisni vojvođanski građanski list, Bulevar i Hrvatsku riječ.

Trenutno piše za Libertateu i www.autonomija.info, a povremeno i za Peščanik. Domonji je za Helsinski odbor za ljudska prava u Srbiji priredio knjige "Individualna i kolektivna prava", "Između načela i stvarnosti", "Vojvođanski identitet" i "Multietnički identitet Vojvodine", a pre toga i knjigu Mirka Đorđevića "Znaci vremena".

Ove godine u užem izboru za nagradu "Dušan Bogavac" bili su i novinarka Nastasja Radović, novinari Branko Stanković, Dimitrije Boarov i Jugoslav Ćosić, kao i redakcija "E novina".

Žiri je radio u sastavu Mirko Đorđević, Miloš Živanović, Mijat Lakićević, Filip Mladenović, Nadežda Gaće i Branka Bogavac.

Nagrada Domonjiju biće uručena u sredu, 28. oktobra 2009. u 12 sati u prostorijama NUNS-a na II spratu Doma novinara Srbije, Resavska 28.

strana 1 od 846 idi na stranu