CG: Srbiji samo jedan konzulat

Beograd -- Vlada Crne Gore smatra da je Srbiji dovoljno da, osim amabasade u Podgorici, ima još jedan konzulat, a ne tri kako je to Beograd zahtevao, pišu ”Novosti”.

Izvor: FoNet, Večernje novosti
Podeli

Ovaj list saznaje da je Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore negativno odgovorilo na zahtev Srbije da otvori tri konzulata - u Herceg Novom, Nikšiću i Bijelom Polju.

“Novosti” pišu pozivajući se na dobro obaveštene izvore da je “crnogorski MIP mišljenja da je Srbiji dovoljan jedan konzulat van Podgorice i o tome je zvanični Beograd i formalno obavešten”.

To, međutim, ne znači i da je dogovor postignut, jer Srbija nije odustala od svoje namere, pa će na ovu temu biti još pregovora, navodi list.

U crnogorskom ministarstvu, međutim, nezvanično kažu da je ovo definitivna odluka, dok u srpskom ministarstvu razmišljaju da, ukoliko dobiju mogućnost da otvore samo jedan konzulat, to bude u Herceg Novom.

“Građanima sa severa Crne Gore nije daleko ni da odu do Prijepolja ili nekog drugog grada u Srbiji i da ostvare svoja prava, a Nikšić je blizu Podgorice”, kažu u MSP Srbije.

Zvanični Beograd će, ipak, pokušati da postigne kompromis, pod kojim u Beogradu podrazumevaju otvaranje dva konzulata.

Info

Izrael spreman na ustupke?

Jerusalim -- Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da su izraelske vlasti spremne na ogroman ustupak na Zapadnoj obali gde se grade nova izraelska naselja.

Svet subota 31.10. 22:52 Komentara: 0

Rusija gradi ratne brodove

Moskva -- Rusija planira da izgradi ratne brodove opremljene oružjem visoke preciznosti,izjavio je zamenik načelnika Glavnog štaba Vojnopomorske flote Rusije Oleg Burcev.

Svet subota 31.10. 22:32 Komentara: 4
strana 1 od 846 idi na stranu