Medvedev dostiže Putina

Moskva -- Popularnost predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva iznosi 45 odsto, čime se približio premijeru Vladimiru Putinu u koga 56 odsto Rusa ima najviše poverenja.

Izvor: Tanjug
Podeli

Direktor Ruskog centra za ispitivanje javnog mnjenja (VCIOM), koji je sproveo itraživanje, Valerij Fjodorov je precizirao da je u januaru prošle godine 34 odsto anketiranih reklo da je Medvedev političar kojem najviše veruju, a samo godinu dana kasnije, tokom istraživanja 21. i 22. februara ove godine - 45 odsto anketiranih.

Prema toj anketi, 56 odsto ispitanika ima poverenje u Vladimira Putina.

Polovina anketiranih smatra da realne poluge vlasti drže upravo njih dvojica, preneo je Interfaks.

Prema nedavnoj anketi Centra Levada, stanovnici Rusije najprivlačnijim osobinama Medvedeva smatraju energičnost, odlučnost i principijelnost (43 odsto), preneo je Interfaks.

S druge strane, ispitanicima se ne dopada to što nema izražene političke kvalitete (9 odsto), što je povezan sa okruženjem bivšeg predsednika Putina, što nema svoju jasnu političku liniju i daleki su mu interesi naroda (po šest odsto).

Intefaks je preneo ocenu predsednika centralnog izvršnog komiteta vladajuće Jedinstvene Rusije Andreja Vorobjova da je najveći rezultat godine predsednikovanja Medvedeva to što je osiguran kontinuitet kursa, koji se nije bez teškoća formirao.

Sekretar Prezidijuma Glavnog saveta partije Vjačeslav Volodin istakao je da je ”kontinuitet Putin-Medvedev, Medvedev-Putin, veoma važan za zemlju”.

“U zemlji postoji stabilnost, razvija se ekonomija, bez obzira na krizu, ljudi nisu ostavljeni da se sami bore sa problemima”, rekao je Volodin.

Medvedev je 2. marta 2008. na izborima za predsednika Rusije osvojio 70,28 odsto ili 52,53 miliona glasova birača.

strana 1 od 872 idi na stranu